22 december 2022

Noord-Holland sterk vertegenwoordigd op kieslijst Eerste Kamer

Het CDA heeft afgelopen week de advieslijst voor de Eerste Kamer verkiezingen van 2023 gepresenteerd. Met vier kandidaten uit Noord-Holland in de top tien levert de provinciale CDA-afdeling een sterke bijdrage aan de lijst die in totaal 32 kandidaten telt.

De hoogst genoteerde Noord-Hollander is zittend Eerste Kamerlid Hugo Doornhof uit Gooise Meren op plek 3. Op plek 4 staat Janny Bakker uit Huizen, zij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie en oud-wethouder van Huizen.  De 31-jarige jongerenkandidaat Joris Steenkamp staat op plek acht en oud-senator Jonathan Soeharno op plek tien, beide uit Amsterdam. De top van de lijst wordt aangevuld met op plek 20 Susanne de Roy van Zuidewijn – Rive, voormalig wethouder uit Bloemendaal en de 26-jarige Anna Schröder op plek 22.

Dennis Heijnen, lijsttrekker in Noord-Holland voor de Provinciale Staten: “Ik ben erg blij met deze lijst, het zijn stuk voor stuk bekenden die allemaal echt uit de provincie komen en waarvan de meeste lang in de lokale politiek hebben gewerkt. Het is belangrijk dat we in de Eerste Kamer mensen hebben die weten hoe het in de realiteit eraan toe gaat. Al deze kandidaten zijn een extra reden om op 15 maart in Noord-Holland op het CDA te stemmen.”

Voorzitter van de provinciale CDA-afdeling, Daan Versteeg, over de lijst: “We hebben hiermee een hele mooie en sterke vertegenwoordiging vanuit Noord-Holland. Een mooie mix op alle gebieden waarin je duidelijk ziet dat het investeren in talenten binnen de politiek zijn vruchten afwerpt.”

Tijdens het CDA congres komend voorjaar wordt de lijst aan de CDA-leden voorgelegd en zal de lijst definitief worden vastgesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.