08 oktober 2018

Steun vrouwen op het platteland!

Wat zijn wij trots op fractielid Willemien Koning. Zij sprak vrijdag de Verenigde Naties toe nament het Koninkrijk der Nederlanden als VN Vrouwenvertegenwoordiger.

Encourage, empower en support-Statement: Afgelopen jaar heb ik honderden, ik denk zelfs duizenden mensen mogen spreken als VN Vrouwenvertegenwoordiger. Tijdens vele bijeenkomsten en evenementen in Nederland, maar ook in enkele andere Europese landen en in Afrika heb ik input opgehaald voor mijn speech bij de Verenigde Naties. De focus ligt op het versterken van de positie van vrouwen op het platteland. Namens het Koninkrijk der Nederlanden mocht ik gisteren deze vrouwen een stem geven en sprak ik over de levens van Anneke, Lucy, Maria en Sizani en wat er nodig is om de positie van vrouwen op het platteland te versterken.

Willemien benoemde verschillende aandachtspunten: Kloof tussen mensen in stad en op platteland dichten, gelijke voorzieningen, lifelong-learning, meer vrouwen in besluitvormende posities, eerlijke verdeling van eigendomsrechten, de kracht van samenwerking en coöperaties, eerlijke kostendekkende prijs voor voedsel!

"Ook in Noord-Holland moeten we aandacht besteden aan dichten van de kloof tussen mensen in stad en op platteland en versterken positie vrouwen op platteland door o.a. voorzieningenniveau vergelijkbaar met stad, zoals snel internet en voldoende (medische) voorzieningen in de buurt"

Het Noordhollands Dagblad heeft haar speech in het Nederlands gepubliceerd. 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.