01 mei 2022

Vacature Statenlid 2023-2027

Wij zijn op zoek naar jou!

Onze prachtige provincie nog mooier maken? Dat kan! Jij hebt nu de kans om je stem te laten horen als volksvertegenwoordiger en invloed uit te oefenen op diverse actuele onderwerpen zoals woningbouw, klimaat, landbouw, natuur en (openbaar) vervoer. Dit doe je uiteraard met veel enthousiasme en kennis, handelend vanuit de CDA-idealen. 
 
De taken van de Provinciale Staten liggen vooral op het gebied van kaders stellen voor en het controleren van het beleid van het College van Gedupeerde staten. Een mooie en eervolle positie om jouw stem - en daarmee die van het CDA - te laten horen. Je weet wat er speelt in de samenleving en gaat geregeld op werkbezoek in de hele provincie. Je herkent je vast (grotendeels) in de volgende persoonskenmerken: eerlijkheid, integer, betrouwbaar, consistent, energiek, extravert, meningvormend, kritisch, onderzoekend, nieuwsgierig, verbindend en stressbestendig. Daarnaast ben jij je bewust van je (toekomstige) voorbeeldfunctie. Wanneer je het zo achter elkaar leest is het een hele mond vol, maar is het wel hoe men jou omschrijft. Daarom zijn we op zoek naar jou! 
 
Natuurlijk gaan we ervan uit dat we na de verkiezingen met een goed gevulde fractie de provinciale taken op kunnen pakken. Het streven is om een zo divers mogelijk team neer te zetten, zodat de leden elkaar aanvullen en de talenten van iedereen optimaal kunnen worden benut en alle windstreken van onze provincie zijn vertegenwoordigd. Het is echt teamwork en van elkaar leren we. Je zet je dus niet alleen in voor onze provincie Noord-Holland, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling worden er stappen gezet. Kortom: waar wacht je nog op?
 
Procedure
Ieder CDA-lid in de Provincie Noord-Holland kan zich kandidaat stellen voor de Provinciale Staten. Solliciteren kan via DIRK. Lees hiervoor de handleiding online solliciteren. Of stuur je motivatiebrief naar Lisette Sijm, [email protected]

De sluitingsdatum is voor de kandidatenlijst is 13 juli 2022. Na de sluitingsdatum zullen er gesprekken plaatsvinden met de vertrouwenscommissie. Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben kun je terecht bij Lisette Sijm via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.