27 februari 2024

Wilma van Andel wordt wethouder in Castricum

Op 27 februari werd bekend dat Wilma van Andel door het CDA wordt voorgedragen als wethouder in Castricum. Wilma volgt Falgun Binnendijk op die is voorgedragen als Burgemeester in Heemstede.

Wilma heeft veel voor het CDA Noord-Holland betekend. Ze is lange tijd fractiemedewerker geweest van de provinciale fractie. Later werd ze duo-commissielid en Statenlid. Wilma voerde vooral het woord over Wonen en Ruimtelijke Ordening, waarbij leefbaarheid en sociale samenhang in dorpen en steden altijd haar belangrijkste drijfveren waren. Sinds de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 was Wilma op de achtergrond betrokken bij het werk van de Statenfractie.

“Een geweldige keuze van CDA Castricum die met Wilma een hele goede wethouder gaat krijgen. Wij feliciteren de gemeente van harte en wensen Wilma heel veel plezier en succes in haar nieuwe functie! Het spreekt voor zich dat wij haar scherpe inbreng en humor gaan missen,” aldus provinciaal fractievoorzitter Dennis Heijnen.

Het is de bedoeling dat Wilma, na goedkeuring van de Castricumse gemeenteraad, op 11 april 2024 wordt geïnstalleerd als wethouder Sociaal Domein. Wilma heeft ervaring met deze portefeuilles als medewerker van de CDA Tweede Kamerfractie en binnen de gemeente Dijk en Waard.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.