01 maart 2021

Van de afdelingsvoorzitter

door AALT BRUINEKOOL

De lente lacht ons weer toe. Bij de mensen verschijnt een glimlach, een kleine. Maar Corona zorgt voor een rem. Ook in deze tijd wandel ik veel in het duin. Met mij velen. Daar ontmoet ik veel glimlachende voorbijgangers. Dat geeft een goed gevoel, kracht voor de toekomst. Er is wat betreft de Corona-pandemie gelukkig ook wat licht aan het eind van de tunnel. We moeten nog even doorbijten…

Ik krijg ook een glimlach op mijn gezicht als ik onze CDA-verkiezingsposters zie voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen. Ze hangen op verschillende plekken in het dorp. Zelfs ramen van woningen zijn versierd met de posters. Op de CDA-poster zie ik een stralende Sindo, ‘onze Heemskerkse kandidaat’! Buiten het feit dat hij schitterend op de poster staat, is Sindo ook een potentieel geweldige volksvertegenwoordiger voor het CDA. Hij zal – als hoogleraar in de toepassing van wiskunde voor het file-probleem - een enorm deskundige aanvulling zijn voor onze volksvertegenwoordiging in Den Haag. Stem op hem! De leden van mijn familie hebben al aangegeven dit te doen. Dat zijn er acht en goed voorbeeld doet goed volgen.

Het voorgaande betreft de Tweede Kamerverkiezingen. Volgend jaar zijn er ook al weer verkiezingen voor de Gemeenteraad. Het CDA-Heemskerk wil dan ook weer goed voor de dag komen. We zijn op zoek naar geschikte kandidaten. Heeft u ambitie of kent u iemand met ambitie, meld het ons.

Tot slot wil ik Pancras Koper veel succes wensen! Sinds vorige maand is hij officieel beëdigd als CDA-steunfractielid in de gemeenteraad, als opvolger van Jan Vogelzang. En voor de rest: blijf gezond en graag – liefst weer lijfelijk - tot ziens!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.