13 februari 2018

CDA Zaanstad ondertekent Woonmanifest

Voor het CDA Zaanstad is wonen een basisbehoefte. Het CDA kwam afgelopen weekend met Het (ge)Woonmanifest. De gekte op de woningmarkt wordt steeds groter. Huizenprijzen schieten door het plafond. Het duurt veel te lang voordat er nieuwe woningen worden bijgebouwd en het overbieden van de vraagprijs is standaardpraktijk geworden. We moeten daarom heel snel stappen maken naar een eerlijke woningmarkt.

In het (ge)Woonmanifest doet het CDA voorstellen voor een betere woningmarkt. Een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens.  Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden. Er wordt een appèl gedaan voor maatregelen om de gekte op de woningmarkt in steeds meer steden het hoofd te bieden.

Het CDA Zaanstad werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben naast CDA Zaanstad 24 andere lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Zo gaan we op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.