Bert Linde
14 maart 2018

Bert Linde uit Dedemsvaart nieuwe voorzitter CDA Hardenberg

Bert Linde uit Dedemsvaart volgt Bert Beun op als voorzitter van het CDA Hardenberg. De hamer werd overgedragen voor het oude gemeentehuis van de voormalig gemeente Avereest.

Linde gaat de nieuwe uitdaging vol energie aan: “Het lijkt me mooi om voorzitter te zijn van het CDA. Het is een middenpartij en dat past bij mij. Het is belangrijk dat we aandacht besteden aan de hele regio. Het kan niet zo zijn dat alle middelen alleen maar in Hardenberg worden uitgegeven. Dedemsvaart is de tweede grote kern van de gemeente. Evenwicht is daarom ontzettend belangrijk.”

Bert Beun neemt met een goed gevoel afscheid: “We hebben het CDA naar een hoger plan getild met elkaar. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de kandidatenlijst die we hebben samengesteld, dan zie je spreiding per kern, een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen en jongeren en ouderen”. Beun neemt bewust voor de verkiezingen afscheid. “Als je het na de verkiezingen doet, dan koppelen mensen het vertrek heel snel aan de uitslag. Het CDA staat er gewoon goed op en daarom is dit een mooi moment.”

Op maandag 9 april wordt Bert Linde geïnstalleerd als nieuwe voorzitter, mits de leden daar op de ledenvergadering mee akkoord gaan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.