Schaduwfractie

Het CDA Hardenberg heeft twee schaduwfractieleden: George van den Bout en Noah Pierik.

Wat doet een schaduwfractie? Kort gezegd: Een schaduwfractie ondersteunt de fractie die de partij vertegenwoordigt in de gemeenteraad en de leden van de raadscommissies. Deze schaduwfractie bestaat uit leden die meedenken over één of meer portefeuilles. De schaduwfractie neemt deel aan de fractievergaderingen en kan in een aantal gevallen in raadscommissies deelnemen en daarin woordvoerder zijn voor het CDA. Leden van de schaduwfractie hebben geen stemrecht in de gemeenteraad.

George van den Bout

In 2012 zijn wij met het gezin komen wonen in Gramsbergen. Ondertussen zijn de kinderen al het huis uit. Sinds 2021 werk ik bij Scania Logistics Netherlands als Head Operations. Dit is zoals de naam zegt de logistieke tak van Scania die er voor zorgt dat alle productielocaties ter wereld op tijd kunnen beschikken over de benodigde onderdelen.

Ik heb al meerdere bestuurlijke functies mogen bekleden waaronder die van voorzitter van de volleybalvereniging Side Out in Slagharen en tot vorig jaar voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen eo. Vanwege de maximale zittingstermijn heb ik daar afscheid genomen. De interesse in de politiek is al veel eerder begonnen maar een actieve rol is niet te combineren met de andere functies en ik wil dingen niet half doen maar er volledig voor kunnen gaan. Dit is wat ik als schaduwfractielid wil gaan uitdragen. In Nederland maar zeker ook in de gemeente Hardenberg zullen we met elkaar keuzes moeten gaan maken om Hardenberg een financieel gezonde, aantrekkelijke gemeente te laten blijven voor alle bevolkingsgroepen. Jong, oud, boer, burger of buitenlui. Iedereen moet mee kunnen en mogen doen. Boeren hebben perspectief nodig en vele inwoners een passende woning. Dit met elkaar in evenwicht brengen is een doel op zich. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Noah Pierik

Ik ben 21 jaar en woon in Balkbrug. Ik ben docent Geschiedenis op een middelbare school en hoop daarvoor binnenkort mijn diploma te halen. Politiek is bij het vak geschiedenis onmisbaar, waardoor ik mij hier verder in ben gaan verdiepen.

In mijn functie als schaduwfractielid hoop ik jongeren te kunnen vertegenwoordigen in de gemeente Hardenberg. Er liggen voor jongeren in de gemeente veel vraagstukken over de toekomst, zoals woningen en onderwijs. Hiervoor hoop ik mij in te kunnen zetten tijdens de komende periode. Daarnaast hoop ik veel kennis en ervaring op te doen als schaduwfractielid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.