14 september 2022

Blog Ria: Regiotour!

Op uitnodiging van de gemeenschappelijke regelingen IJsselland nam raadslid Ria Spijkers deel aan een zogenoemde regiotour. In deze blog deelt ze graag haar ervaring van die dag!

Een uitnodiging van gemeenschappelijke regelingen IJsselland  was voor mij reden om mij op te geven voor de regiotour op zaterdag 10 september.

De tour begon bij de GGD en na uitleg wat de GGD allemaal doet maar ook heeft gedaan in corona tijd kregen we een rondleiding door het monumentale pad van de GGD in Zwolle. Vervolgens met de bus richting Abbott waar we onder het genot van een heerlijke lunch te horen kregen dat Abbott een wereldspeler is op het gebied medische apparatuur, voeding, diagnose en medicatie voor een goede gezondheid. En dat de grootste productievestiging van Abbott in Zwolle staat. Na de lunch en nieuwe presentatie vertrokken we richting de veiligheidsregio IJsselland.

Dat was indrukwekkend om te zien. Een mooie brandweerkazerne waar we de handen uit de mouwen konden steken. Blus een brand maar nog beter hoe voorkom je een gevaarlijke situatie.

Ter afsluiting een hapje en drankje waarbij ook een tekenaar die de hele dag aanwezig was een A4tje presenteerde met een mooie samenvatting van een geslaagde dag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.