14 juli 2022

CDA Hardenberg betreurt vertrek raadslid Piet-Cees van der Wel

De fractie van het CDA Hardenberg betreurt het vertrek van Piet-Cees van der Wel. Afgelopen woensdag maakte Van der Wel bekend geen vertrouwen meer te hebben in de fractie en daarom door te gaan als zelfstandig raadslid.

Onderzoek
Vanaf het moment dat de memo publiek werd heeft de fractie er bij het (lokale) CDA bestuur op aangedrongen nader onderzoek te doen. Het CDA Hardenberg is van mening dat er geen aanleiding is geweest om de memo vanuit de fractie naar buiten te brengen. Het bestuur heeft zowel intern (landelijk en provinciaal) als extern informatie ingewonnen over een mogelijk (extern) onderzoek. Hoewel de fractie voorstander is van zo’n onderzoek blijkt uit de voorgesprekken dat de kans klein is dat na zo’n – kostbaar – onderzoek duidelijk is wie de memo naar de krant stuurde. Alle fractieleden hebben uitgesproken duidelijkheid te willen, als een – kostbaar – onderzoek duidelijkheid kan geven dan heeft de fractie dat er graag voor over. De kans op duidelijkheid is echter nihil waardoor de fractie het weloverwogen besluit van het bestuur respecteert. Het bestuursbesluit betekende volgens de fractie niet dat hiermee de kous af was. We hadden graag mét Piet Cees van der Wel gekeken welke opties er nog meer waren. Want ook de fractie wil die duidelijkheid.

Feitenrelaas
Enkele weken geleden sprak de fractie haar vertrouwen uit in Van der Wel. We hoopten dat dat vertrouwen wederzijds was en dat we Van der Wel binnenboord konden houden. Helaas heeft Van der Wel zijn eigen conclusies getrokken. De fractie herkent zich niet in het feitenrelaas zoals door Van der Wel geschetst wordt in zijn verklaring van afgelopen woensdag. Mede daarom betreurt CDA Hardenberg dan ook het vertrek.

Waardering en dankbaar
De fractie heeft veel waardering voor het feit dat Piet Cees van der Wel zich de afgelopen 12 jaar heeft ingezet voor onze mooie gemeente Hardenberg en het lokale CDA. We zijn hem daar dankbaar voor en wij wensen hem succes bij het voortzetten van zijn werk als zelfstandig raadslid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.