24 februari 2018

De werkelijkheid is niet in het gemeentehuis te vinden!

Op vrijdag 23 maart was tweede kamerlid René Peters samen met de mensen van CDA Hardenberg te gast bij de korenmolen Windlust in Radewijk.

Korenmolen Windlust maakt deel uit van de Baalderborg Groep. Een zorgorganisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Overijssel. Windlust is één van de bedrijven van de Baalderborg Groep waar cliënten met een beperking een beschermde werkplek vinden. Onder (bege)leiding van de professionele molenaar en bakker werken zij volop mee in de bakkerij en de winkel.

René Peters is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor was hij leraar, bestuurder en wethouder in Oss. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 was Peters op de derde plaats de hoogste binnenkomer op de kandidatenlijst van het CDA. In de Tweede Kamer is Peters woordvoerder op de volgende terreinen: armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming.

Als CDA Hardenberg gaan we graag op bedrijfsbezoeken, dat hebben we de afgelopen periode regelmatig gedaan en blijven we ook zeker doen. De reden daarvoor werd nog eens onderstreept door René Peters: "De waarheid vind je niet in de tweede kamer of een gemeentehuis, maar op straat tussen de mensen".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.