07 november 2017

Martijn Breukelman lijsttrekker CDA Hardenberg

Martijn Breukelman (26) is door de ledenvergadering van het CDA in Hardenberg verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Breukelman is op dit moment fractievoorzitter en is bezig aan zijn tweede periode van vier jaar in de gemeenteraad van Hardenberg. Hij is sinds 2010 lid van de raad en volgde in 2015 Dirk van der Valk op als fractievoorzitter. Verder heeft hij ervaring op kunnen doen als voorzitter van het presidium, vicevoorzitter van de raad en bijvoorbeeld als voorzitter van de vertrouwenscommissie over de benoeming van de burgermeester. 


Breukelman: ‘’ik ben blij met de kansen die het CDA mij geboden heeft, en met het vertrouwen dat de partij nu heeft uitgesproken.  Ik zie er naar uit om met een grote groep enthousiaste kandidaten, en een nieuw en waardevol programma de verkiezingen in te gaan. We hebben de afgelopen 4 jaar veel voor elkaar gekregen met z’n allen, maar ik zie ook nog volop uitdagingen”.  Een speerpunt waar het CDA zich de komende vier jaar hard voor wil maken is een onderzoek naar de invoering van het basisinkomen. Het is daarom ook opgenomen in het verkiezingsprogramma “Mensen kleuren de samenleving”. “We hebben dit verkiezingsprogramma met mensen uit alle windstreken van onze gemeente geschreven en die mensen zijn actief op allerlei gebied. We spraken met mensen uit de zorg, met ondernemers, agrariërs, mensen die op zoek zijn naar een baan, etc. Dit verkiezingsprogramma is dus eigenlijk niet alleen van het CDA, maar ook voor en door de Hardenbergse samenleving”, vertelt de kersverse lijsttrekker. Op maandag 4 december kiezen de Hardenbergse CDA-leden de rest van de lijst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.