04 juli 2019

Piet-Cees van der Wel fractievoorzitter CDA Hardenberg

Piet-Cees van der Wel (32) is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Hardenberg. Hij neemt de voorzittershamer over van Rick Brink (33) die fractievoorzitter werd na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Brink blijft wel raadslid, maar stopt als fractievoorzitter.

Voorkeursstemmen

Brink kan het fractievoorzitterschap niet goed combineren met zijn nieuwe baan: “Ik ben door ruim 1100 mensen met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad en dat brengt een flinke verantwoordelijkheid met zich mee. Die voel ik dan ook enorm richting onze 61.000 inwoners. Maar ik ben natuurlijk ook gekozen als minister van gehandicaptenzaken. In die functie kom ik op voor 2 miljoen mensen met een handicap. Ik moet voor die functie veel in Hilversum en Den Haag zijn. Beide functies wil ik met alle energie kunnen vervullen. Vandaar dat ik ook gestopt ben met mijn baan bij Dion en nu stop als fractievoorzitter. Als fractievoorzitter heb je veelflexibiliteit nodig. Door mijn nieuwe baan ben ik onvoldoende flexibel. Het was een moeilijke beslissing, maar wel de enige juiste. Ik ben wel heel blij dat ik raadslid blijf en me vol energie kan blijven inzetten als volksvertegenwoordiger.

Logische stap

Opvolger Piet-Cees van der Wel vindt het jammer dat Brink zijn fractievoorzitterschap neerlegt. “We hadden ons geen betere fractievoorzitter kunnen wensen. Rick heeft op een fantastische manier gebouwd aan ons elftal. Ik heb enorm veel waardering voor de energie die hij in de fractie bracht als voorzitter. Die energie raken we gelukkig niet kwijt, want Rick krijgt uiteraard een aantal mooie portefeuilles”. Rick heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. “Piet-Cees is ervaren, brengt energie, kan goed verbinden en heeft een heel breed netwerk. Zowel in de partij als daarbuiten.Het voelt als een logische stap. Dat voelt de hele fractie zo, daarom was de fractie ook unaniem.”

Vertrouwen

Van der Wel is blij met het brede vertrouwen: “We hebben een geweldige clubmensen bij het CDA in Hardenberg. Het is eervol om van die mensen de aanvoerder te mogen zijn. Maar het voelt ook als een enorme verantwoordelijkheid. Ik besef me heel goed dat ik dat vertrouwen nu waar moet maken.” Hij kijkt met ambitie vooruit:“Er gaan heel veel dingen goed in Hardenberg. Daar mogen we echt trots op zijn. Als inwoners van de gemeente Hardenberg mogen we daar best nog wel wat trotser op zijn. De kracht van gewoon doen is natuurlijk wel wat ons allemaal kenmerkt, maar we moeten soms ook beseffen dat het misschien wel helemaal niet zo gewoon is dat er zo veel kracht in onze samenleving zit. Ik denk dat we daar soms wat te bescheiden over zijn. We mogen best wat van onze schroom afwerpen en uitstralen dat we heel trots zijn op hoe we doen wat we doen hier. Want andere gemeentes zijn daar best wel eens jaloers op”.

Burgemeester

Het vertrek van Peter Snijders geeft nog wat extra gewicht aan het fractievoorzitterschap. “Ik begrijp dat veel mensen daarover vragen zullen hebben.Het antwoord is even voor de hand liggend: Ik kan en wil daar nu nog niets over zeggen. Er moet eerst een vertrouwenscommissie worden geformeerd, zodat we een zorgvuldige procedure kunnen lopen”, aldus van der Wel.

Per direct

Brink gaf het voorzitterschap van de CDA fractie en het presidium in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces over aan van der Wel. Daarmee is van der Wel dus per direct fractievoorzitter.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

CDA Hardenberg
Heidi Mensink-Vrieling (Communicatie)
Langewijk 42
27701 AT, Dedemsvaart
06 236 887 78
[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.