09 juli 2022

Raad fiets door Dedemsvaart om ontwikkelingen te bekijken

Raadsleden van de gemeente Hardenberg gingen vrijdag 8 juli op de fiets door Dedemsvaart om ontwikkelingen te bekijken. De start was bij MFC De Baron waar het Infohuis een presentatie hield. Hier kunnen alle inwoners op bepaalde dagdelen terecht met vragen over allerlei onderwerpen, waaronder invullen van formulieren, verwijzing naar bepaalde organisaties of om zorgen te uiten. Vrijwilligers helpen hen verder i.s.m. De Stuw, de Bibliotheek, Plaatselijk Belang en bijv het wijkteam van Samen Doen.

Daarna ging de fietstocht langs M2 bouw, waar eigenaar Rick van der Most vertelde over hun aandeel van de bouw van ruim 60 woningen op Brandsveen. Op innovatieve wijze is hier met veel lokaal personeel gebouwd. Hij vroeg de gemeente naar de uitgifte van nieuwe bouwkavels, zodat de lokale economie kan blijven ondernemen. Via de prachtige groene wijk Parcours, leidde de route naar het Kotermeer, waar aandacht was voor het onderhoud van het strand, water en sanitairgebouw en de nieuw aangelegde beweegtuin. Vervolgens keken de raadsleden met interesse naar de opties voor het nieuwe sportpark Dedemsvaart. De fietstocht eindigde bij De Makelij, de sociale onderneming die activiteiten biedt aan zo’n 60 inwoners van Dedemsvaart en omgeving. Met houtbewerking, kledingverkoop en vormen van circulaire economie gaat de Makelij binnenkort verhuizen naar het terrein waar nu Van Deuveren zit.

De middag werd smakelijk geëindigd met een lekker diner bij De Baron. “We kunnen terugkijken op een zeer afwisselende middag met veel waardering voor de maatschappelijke initiatieven die er in Dedemsvaart zijn”, aldus raadslid Heidi Mensink.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.