11 september 2023

Spetter, pieter pater; ook in september in het openlucht water | CDA Hardenberg wil verruiming van openingstijden

Het CDA Hardenberg wil van het college van burgemeester en wethouders (B&W) weten of het mogelijk is om openluchtbaden in de gemeente ook in septembermaanden te openen. De meeste openluchtzwembaden in onze gemeente zijn van mei tot en met augustus geopend. “De trend van de laatste jaren is dat bijvoorbeeld september ook nog een mooie zomermaand kan zijn. En daarop is deze maand september geen uitzondering op”, aldus CDA-raadslid Ria Spijkers.

Het CDA vindt het wrang dat de afgelopen weken de temperatuur tropisch was, maar de toegangspoortjes van openluchtzwembaden dicht zijn. “Hoe mooi zou het zijn als inwoners en toeristen van de gemeente Hardenberg langer gebruik kunnen maken van de openluchtzwembaden: het Heuveltjesbosbad in Balkbrug, zwembad Hattemat in Gramsbergen, zwembad Onder Ons in de Krim en zwembad De Bargn’s in Kloosterhaar”, zegt Spijkers.

Vrijwilligers
Spijkers wil met CDA-collega Harold Mijnheer van het college van B&W weten of zij de mening van het CDA delen dat het jammer is dat inwoners, maar ook bijvoorbeeld toeristen, in de warme septembermaand geen gebruik kunnen maken van openluchtzwembaden. Daarnaast vraagt het CDA aan het college of zij willen uitzoeken in hoeverre het mogelijk is om de openluchtbaden langer open te houden. Dan moet ook rekening gehouden worden met personele bezetting en vrijwilligers. “Voor dit jaar gaan we het waarschijnlijk niet meer regelen, maar ik hoop dat we volgend jaar de openingstijden van openluchtzwembaden kunnen verruimen”, aldus Mijnheer. De CDA fractie hoopt nog deze maand antwoorden te krijgen van het college.

 

Foto: Facebook Heuveltjesbosbad

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.