07 juni 2016

UITNODIGING 21 juni 20.00 uur raadsinformatiebijeenkomst asbest

Op dinsdagavond 21 juni om 20.00 uur vindt er in het gemeentehuis van Hardenberg een raads-informatieavond plaats over asbest. Deze avond is openbaar, dus u bent van harte welkom!

Vanaf 2024 mogen particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen geen asbestdaken meer bezitten. Deze maatregel moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen.

In Overijssel moet de komende acht jaar ongeveer 10 miljoen vierkante meter asbestdak worden verwijderd van agrarische gebouwen, woningen, bedrijfsgebouwen en maatschappelijke vastgoed. Voor de handhaving en het stimuleren van asbestsanering ziet het kabinet een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten en provincies.

Wachten tot 2024 is geen optie. Er moet nu al actie ondernomen worden. Rijk en provincies hebben wel enige financiële en fiscale stimuleringsmaatregelen genomen. De vraag is of deze voldoende zijn. En nog belangrijker: Wat kan/moet de gemeente Hardenberg doen?

Doel

Het doel van deze avond is het verkennen van de wenselijkheden en mogelijkheden van het (extra) stimuleren van asbestsanering. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.