Kopie van CDA VKP Hasselt - zonder logos

Richt het centrum van Hasselt in voor de voetganger en fietser

“Het is tijd dat het centrum van Hasselt wordt ingericht voor de voetganger en fietser”, dat schrijft het CDA Zwartewaterland in hun verkiezingsprogramma. Het centrum van Hasselt heeft in de afgelopen jaren met de herinrichting van de kade en de reconstructie van de Veerpoort een mooie slag gemaakt, maar in het beeld van het CDA Zwartewaterland is het nu tijd voor de volgende stap: “Als we echt willen dat de inwoners en bezoekers goed en veilig gebruik kunnen maken van het centrum en de Hoogstraat, dan moeten we het centrum ook zo inrichten”, aldus Lonneke Jacobs en Arjan Aalbers, nummer 3 en 4 van de kandidatenlijst van het CDA.

Dat betekent niet dat het centrum helemaal autovrij moet zijn, maar vraagt wel dat niet de auto, maar voetgangers en fietsers centraal staan. “Probeer maar eens met een rolstoel of kinderwagen door het centrum je weg te vinden. Er staan veel paaltjes en je moet regelmatig uitwijken voor stilstaande of rijdende auto’s. Als we echt vriendelijk voor onze inwoners en gasten willen zijn, moeten we hier iets aan doen!”, aldus de Hasselter CDA’ers.

Het uitgangspunt is dat fietser en voetganger in het centrum de ruimte krijgen en de auto te gast is. Als dat betekent dat (een deel van) de Hoogstraat eenrichtingsverkeer moet worden, dan staat het CDA daarvoor open. “Wij snappen dat niet iedereen daar direct blij mee is, maar weten zeker dat het op de lange termijn voor bijna iedereen voordelen heeft. Het maakt het centrum zowel voor inwoners als voor bezoekers veiliger, (nog) aantrekkelijker en een plezier om in te verblijven!” aldus Arjan.

De gemeenteraad spreekt al jaren over het herinrichten van o.a. de Hoogstraat, maar er tot nu toe weinig gebeurd. Lonneke: “Het wordt tijd dat we een knoop doorhakken en het centrum die stap verder brengen die het verdient. Hasselt is een parel die we aan de buitenwereld moeten tonen. Meer bezoekers zorgt voor een florerende binnenstad en biedt ondernemers kansen voor een goede toekomst!”

Het verkiezingsprogramma “SAMEN VOORUIT” van CDA Zwartewaterland is te downloaden op de standpunten pagina.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.