Lonneke Jacobs

Steunfractielid

Mijn naam is Lonneke Jacobs, 28 jaar en sinds twee jaar woonachtig in Hasselt.

Ik werk als interim professional in de financiële dienstverlening. Dat houdt in dat ik gedetacheerd wordt naar bijvoorbeeld banken en verzekeraars om tijdelijk werkzaamheden te verrichten. Momenteel ben ik werkzaam als financieringsspecialist MKB bij een grootbank. In mijn vrije tijd sport ik graag (voetbal en wielrennen) en speel ik trompet in een orkest. Onder andere mijn financiële kennis en het vermogen om met veel verschillende mensen te kunnen samenwerken neem ik graag mee naar het werk als raadslid.

Het mooie aan Zwartewaterland vind ik dat iedere kern een eigen identiteit heeft, maar toch met elkaar verweven is. Je voelt de historie als je door de binnensteden loopt en merkt de rust als je de natuur in gaat. Hasselt ervaar ik als een heel fijne plek om te wonen met een warme, ondernemende, betrokken en sociale gemeenschap. Het is heerlijk om in deze Hanzestad te wonen, maar ook zo in de natuur te zijn. Mensen die op bezoek komen neem ik dan ook graag mee op een wandeling langs de stenendijk en door het centrum.

Ik vind het belangrijk dat in deze gemeente er voor iedereen een betaalbare (waar mogelijk duurzame) woning is, we verstandig met het gemeenschapsgeld omgaan en dat we volop mogelijkheden hebben om te sporten en recreëren. Ik wil me dan ook graag de komende vier jaar inzetten om samen Zwartewaterland verder vooruit te helpen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.