Koen Kerssies

Steunfractielid

Mijn naam is Koen Kerssies, 44 jaar oud, ik kom uit Zwolle en woon sinds begin 2020 met veel plezier in het mooie Zwartsluis. In korte tijd heeft dit mooie dorp m’n hart gestolen, niet alleen door de gezellige Sluzigers maar ik ben ook elke dag onder de indruk van de prachtige natuur waarin wij wonen. Midden in de eerste Corona golf ben ik getrouwd met Debora en eind mei verwachten we ons eerste kindje.

Ik heb sinds 2009 met veel plezier een supermarkt in Vollenhove, ik ben daar begonnen als Super de Boer en heb nu een COOP. Ondernemen zit in mijn bloed. Het werken in een supermarkt vind ik het mooiste wat er is omdat je mensen dagelijks mag voorzien in hun eerste levensbehoeften. En het werken met je team blijft altijd boeiend en afwisselend! Ik ben een sociaal, gemotiveerd en ondernemend persoon en kijk ernaar uit om nog veel meer bewoners van Zwartewaterland te ontmoeten.

Met het CDA ben ik opgegroeid, mijn vader was heel lang actief voor het CDA. Ik heb mij dan ook aangemeld bij het CDA Zwartewaterland en aangegeven dat ik mij beschikbaar wilde stellen voor de club. Ik heb hier in mijn leven nu tijd en ruimte voor. En de lokale politiek heeft al lang mijn hart. Belangrijk voor mij is dat het CDA, de C, van Christelijk, weer gaat omarmen en uitdragen. Daar ga ik voor.

Er speelt veel in het leven en het lijkt wel alsof alle zaken in beweging zijn. De maatschappij is de afgelopen jaren aanzienlijk verandert. Ik kijk ernaar uit om met CDA Zwartewaterland een aantal zaken aan te pakken. Nu actueler dan ooit is de transitie naar duurzamere energievormen en daarin moeten we Samen Vooruit. We mogen dit niet langer doorschuiven naar de komende generaties. Daarnaast is de woningnood in Zwartewaterland ook aanzienlijk, ik zie verschillende mogelijkheden hoe we op een structurele manier de verschillende uitdagingen op woongebied samen kunnen aanpakken. Daar maak ik mij hard voor. En de zorg voor de ouderen en zwakkeren in de maatschappij heeft altijd mijn hart, we hebben een verantwoordelijkheid voor elkaar. Alleen Samen komen we goed Vooruit.

Ik wil me graag 100% inzetten voor de gemeente Zwartewaterland en kijk uit naar een mooie tijd met jullie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.