Marco van der Vegte

Raadslid

Mijn naam is Marco van der Vegte en samen met mijn vrouw Elly en jongste zoon Guido wonen we op een melkveehouderijbedrijf in de Polder Mastenbroek.  Onze andere twee kinderen zijn het huis al uit en wonen in Antwerpen en Utrecht.

Al mijn hele leven woon ik in Mastenbroek, mijn familie woont al vele generaties op deze plek. Mijn verbondenheid met Mastenbroek en daarmee met Zwartewaterland is altijd sterk geweest. In het verleden was ik betrokken bij projecten als Belverdere Mastenbroek en het Nationaal landschap IJsseldelta. Ook de verbintenis met het CDA-Zwartewaterland was er altijd. Eerst als lid van de plaatselijke schaduwfractie en daarna waren er altijd goede contacten toen ik voor het CDA in Provinciale Staten van Overijssel zat.

Ik ben van mening dat het momenteel goed wonen is in onze gemeente, natuurlijk spelen er dingen, maar over het algemeen is het goed toeven in Zwartewaterland.
Het belangrijkste naar de toekomst is dat we naar elkaar blijven omkijken en dat we de kansen pakken die in de toekomst op ons afkomen. Ik doel hierbij op woningbouw voor doelgroepen, ontwikkelruimte voor mkb en een prettig woonklimaat voor alle Zwartewaterlanders. Ook de kwaliteit van het buitengebied verdient onze aandacht.
Samen met u hoop ik hieraan te kunnen werken en maken we Zwartewaterland tot een fijne plek om te leven.

Met vriendelijke groet,
Marco van der Vegte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.