Dick Visserman

Afdelingsvoorzitter - Steunfractielid

Waarom ben ik CDA’er? Omdat ik mij goed kan vinden in de uitgangspunten, het zogenoemde DNA van het CDA, zoals christelijk, rentmeesterschap, betrokken, dienstbaar en verantwoordelijk. Mijn christelijke opvoeding heeft gemaakt wie ik ben. Ook betrokkenheid, het omzien naar elkaar, en dienstbaar zijn aan anderen staan bij mij hoog in het vaandel, net als verantwoordelijkheidsgevoel. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Het CDA is een partij voor iedereen die zich verbonden voelt met elkaar en de wereld waarin wij leven.

Dit was voor mij de reden om in 1988 lid te worden. Vanaf 1990 tot 2001 gemeenteraadslid van toen nog zelfstandig Genemuiden, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter. Na de herindeling van 2001 tot 2006 raadslid/fractievoorzitter in de nieuwe gemeente Zwartewaterland. Van 2007 tot juni 2010 afdelingsvoorzitter en vanaf juni 2010 tot en met juni 2018 wethouder. Vanaf 2019 tot heden weer partijvoorzitter.

Als voorzitter van de afdeling, raak je bij vele zaken betrokken. Als voorzitter ben je ook lid van het algemeen provinciaal CDA bestuur. Heb je contact met fractie leden. Ben je betrokken bij opstellen kandidatenlijst en programma voor gemeenteraadsverkiezingen. Als voorzitter leidt je de bestuurs- en ledenvergaderingen en zorgt voor de juiste uitvoering van genomen besluiten, voor zover niet aan anderen opgedragen. Als voorzitter ben je mede het gezicht van het CDA en vertegenwoordig je de afdeling naar buiten toe en bezoekt daarom ook veel commissie, fractie en raadsvergaderingen.

Bergroede 7
8281 MJ Genemuiden
[email protected]

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.