Evert van der Steege

Steunfractielid

Ik ben Evert van der Steege uit Hasselt. Ik ben de nummer 7 van de CDA kandidatenlijst.

”Leven van de wind…” , het is in ons aardse bestaan voor weinigen weggelegd. Of je moest vroeger molenaar zijn voor je beroep. En dat ben ik. Vrijwillig weliswaar, maar wat ben trots dat ik mij gediplomeerd molenaar mag noemen. Regelmatig ben ik te vinden op Hasselts trots; korenmolen De Zwaluw. Altijd weer een machtig gevoel om die enorme maalsteen in beweging te laten komen. Ik zet me graag in voor de instandhouding van de vele prachtige monumenten, die Hanzestad Hasselt en de rest van Zwartewaterland, rijk is. Maar heel eerlijk De Zwaluw is mijn monument.

Om een molen in stand te houden moet ie draaien. In die zin is een molen net een mens of een organisatie wanneer ze niet in beweging is, zich niet ontwikkelt, loopt ze letterlijk vast. Daarom vind ik het ook erg belangrijk dat we Samen Vooruit gaan, samen in beweging komen en blijven als maatschappij, lokale gemeenschap van Zwartewaterland, als sportclubs en verenigingen, maar ook zelf. Zelf wandel ik graag door de prachtige natuur rondom Hasselt of neem ik een duik in ons openluchtbad. Even los komen van mijn drukke baan bij de BAM als timmerman en dagelijks bestuurslid van de ondernemingsraad. Tevens zet ik mij in voor het CNV ik zit daar in het hoogste orgaan van de vereniging de Bondsraad en in de onderliggende Sectorraad Bouw, Ook maak ik deel uit van de onderhandelingsdelegatie van het Bouw en Infra CAO.

Hasselt, maar eigenlijk heel Zwartewaterland heeft veel te bieden. Ik vind het er fijn wonen en wil me ook graag inzetten om dat zo te houden. En wil meewerken om het in de toekomst leefbaar te houden. Er komt veel op ons af. De energietransitie, de zoektocht naar geschikte locaties voor betaalbare woningbouw en de toenemende druk op de (jeugd)zorg, het vraagt onze aandacht en het heeft mijn aandacht. Ik wil graag vanuit het CDA gedachtengoed een bijdrage leveren aan een fijne toekomst, aan fijn wonen in Zwartewaterland. Ik wil er aan bijdragen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.