Erik van der Stouwe

Burgerraadslid

Mijn naam is Erik van der Stouwe, geboren en getogen Sluziger. En een trotse! En dat draag ik maar wat graag uit. “Zwartsluis aan het Zwarte Water aan jou heb ik mijn hart verpand”….  

Al jaren zet ik me als bestuurder bij Stichting Recreatie Centrum Zwartewater – de jachthaven en camping –  actief in voor de bevordering van Toerisme & Recreatie in Zwartsluis. Toerisme & Recreatie is belangrijk voor heel Zwartewaterland. Toerisme in de breedste zin draagt voor een belangrijk deel bij aan een goede voorzieningen, als winkels, horeca, openbaar vervoer en mooie lokale evenementen. En bezoekwaardig is onze hele gemeente, want wat heeft ze geweldig veel te bieden aan bezoekers, maar ook vooral aan u, als bewoners. Ik voel mij bevoorrecht om te wonen te midden van prachtige natuur die wordt afgewisseld met agrarisch gebied; Oldematen, De Wieden, het Zwarte Water en Zwartemeer met het Vogeleiland en de oudste verkavelde polder van Nederland, polder Mastenbroek. We wonen echt in een uniek gebied. Een gebied waar ik graag voor in de bres spring om het leefbaar te houden en de kwaliteit van het landelijk gebied hoog te houden. Dat doe ik nu ook als portefeuillehouder Toerisme & Recreatie voor de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.  

Er komt veel op ons af, ook in Zwartewaterland. Alles lijkt in beweging, niks is zeker, we zijn in transitie. En zitten er midden in. Duurzame energie, anticiperen op klimaatverandering en te veel of te weinig water gaan ons dagelijks leven de komende jaren sterk beïnvloeden, dat is een feit. Maar belangrijk is dat we in alle grote opgaven oog hebben voor de menselijke maat en ook voor de sociale kant.

De uitdagingen waar ook onze regio voor staat, zijn groot en de oplossingen nog vaak ongewis.
Onzekerheid knaagt nu al, waar zijn we aan toe? Niemand weet het precies. Maar we moeten wel vooruit! SAMEN VOORUIT. Ik sta graag voor u op de bres om de leefbaarheid en de kwaliteit van onze leefomgeving naar de toekomst hoog te houden. En spring graag in de bres om mensen te helpen in bestaansonzekerheid, in gegeven door bijvoorbeeld stikstofmaatregelen, energiearmoede of door mobiliteitsarmoede. SAMEN VOORUIT in een wereld vol verandering. Iedereen doet en moet mee! De overheid, de gemeente, uw gemeenteraad, uw CDA, deze CDA- er is er voor bedrijf en burger, is voor u! En niet anders om!

Ik sta voor u op de bres! Creatief, Dynamisch en Actief met een duidelijke Christelijk signatuur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.