Kopie van CDA VKP Zwartsluis - Zonder logos

Verplaats tankstation uit het centrum & pak de Havendijk en omgeving aan

“Pak de omgeving rond de Kolksluisbrug, de Handelskade en de Havendijk in Zwartsluis aan”, dat schrijft het CDA Zwartewaterland in haar verkiezingsprogramma. Daarnaast stelt het CDA voor om tankstation “De Afslag” uit het centrum te verplaatsen. “Zwartsluis heeft een prachtig aangezicht, zeker vanaf het water. Maar wordt ontsierd door het tankstation aan de Provinciale Weg. Ook het gebied daaromheen verdient aandacht. Het is verpauperd en door verstandiger ruimtegebruik in dit gebied kunnen we de parkeergelegenheid aan de rand van het centrum verbeteren.” Aldus Koen Kerssies, nummer 2 van de kandidatenlijst van het CDA.

Ook aan de Handelskade kunnen verbeteringen worden aangebracht. De fietsoversteek van het centrum naar de fietsbrug moet veiliger. "We krijgen regelmatig klachten over de snelheid van auto’s. We moeten fietsers en voetgangers voorrang geven en afdwingen dat auto’s langzamer rijden”, aldus Koen. “Dit is ook van belang voor de vele scholieren van het Agnieten College die van-en-naar Hasselt fietsen”.

“Maar het is ook goed voor de vele recreatieve fietsers, die allemaal over de bruggen moeten om het water over te steken”, vult Erik van der Stouwe aan. “We hebben een prachtig dorp en centrum, dat ook de recreatieve bezoeker echt wat te bieden heeft; levendige terrassen, de galerie van Freddy Weijs, de Sluuspoort met natuurhistorisch museum Schoonewelle, prachtige zeilschepen en nog veel meer.”

“Toerisme & Recreatie is voor ons dorp van groot belang om de voorzieningen en alle dingen die Zwartsluis tot een heerlijke woonplaats maken te behouden: de goede horeca, een goed basis winkelbestand en aansprekende evenementen als Sleepbootdagen en Watermuze festival. Zwartsluis = Water. Dat hoef je bij het zien van Zwartsluis vanuit de lucht niemand uit te leggen. Water verbindt, water leeft, zorgt voor vertier en voor veel werkgelegenheid.”, aldus Erik.

Het CDA Zwartewaterland is trots op de grote maritieme sector, waar veel Zwartewaterlanders werkzaam in zijn. Ze wil zich inzetten om dit verder te ontwikkelen. “Zo vinden wij het belangrijk dat Zwartewaterland zich ook aansluit bij het havenconsortium Port of Zwolle. We liggen notabene in het hart van dit samenwerkingsverband van de havens van Zwolle, Kampen en Meppel”

Het verkiezingsprogramma “SAMEN VOORUIT” van CDA Zwartewaterland is te downloaden op de standpunten pagina.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.