24 mei 2022

Cursus oppositievoeren

Algemene informatie
Kom je in de oppositie? Geen nood! Het CDA is een partij met ruime ervaring en kennis in het besturen van gemeenten als ook in het voeren van inhoudelijk oppositie. De (nieuwe) gemeenteraadsfracties gaan ook de komende jaren weer volop aan de slag voor zijn of haar gemeente. Maar hoe bereik je doelstellingen vanuit de oppositie? Welke politieke instrumenten kan je het beste inzetten en hoe onderscheidt je je als lokale CDA-fractie van andere oppositiepartijen in de raad? Tijdens deze cursus krijg je een aantal handvatten om doeltreffend, onderscheidend en vanuit de Christendemocratie gedachtegoed oppositie te voeren. 

Voorafgaand aan het inhoudelijke en inspirerende deel van de ‘Dag van de Christendemocratie’ wordt een gratis cursus oppositievoeren aangeboden door het Steenkampinstituut (SI) en Bestuurdersvereniging (BSV). Diverse ervaringsdeskundigen zullen u aan de hand van praktijkvoorbeelden inspireren gedegen en inhoudelijk oppositie te voeren. Deelnemers krijgen aansluitend een lunch aangeboden en kunnen na het netwerken direct door naar de Dag van de Christendemocratie.

Deelname én de lunch wordt u gratis aangeboden door het SI en de BSV.

Werkvorm & opzet
Interactieve presentatie met uitgebreide mogelijkheid om van elkaar te leren. De duur van de presentatie is ca. 90 minuten met een kleine pauze tussendoor. De presentaties worden o.a. gegeven door Matthias Blankesteijn (fractievoorzitter CDA Nijkerk-Hoevelaken), Gerben van Voorden (raadslid CDA Hilversum) en Sarath Hamstra (wethouder CDA Ermelo).

Doelgroep
Deze cursus is interessant voor fractievoorzitters én raadsleden die deel uitmaken van een lokale CDA-fractie die de komende jaren vanuit een oppositierol zijn of haar gemeente zullen vertegenwoordigen.

Data
2 juli 2022, vanaf 10.00 uur tot en met 12.00 uur. Vanaf 12.00 tot ca. 13.00 uur de netwerklunch. 

Locatie
Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.