Frans van der Knaap

Fractievoorzitter

Al jaren woon ik samen met Sanneke met heel veel plezier in de gemeente Goes. De stad en het onderwijs hier ken ik van heel nabij: via onze twee kinderen en twee stiefkinderen, maar ook vanuit de periode van circa tien jaar als rector van het toenmalige St. Willibrordcollege. In het dagelijks leven ben ik nu rector-bestuurder van CSW in Middelburg. In de gemeenteraad wil ik mij graag inzetten om Goes voor haar inwoners een fijne woon-omgeving te laten zijn en blijven. Goed onderwijs op verschillende niveaus hoort daarbij, ook passend onderwijs voor leerlingen met een extra ondersteuningsvraag. Een eigen vraagstuk is het open houden van de scholen op de dorpen. 

Komende jaren wordt de zorg voor de jeugd een belangrijke taak van de gemeente. De eigen kracht van jongeren, ouders en familie is daarbij het vertrekpunt, maar ondersteuning vult deze aan om concrete resultaten te bereiken. 

Natuurlijk wil ik als gemeenteraadslid de zorgen en wensen van u in de gemeenteraad verwoorden. Ik hoop van veel inwoners, alleen of met elkaar, ideeën te krijgen. Het dorpsplan van ’s Heer Hendrikskinderen is hier een prima voorbeeld van. Het CDA wil dat de gemeente deze plannen helpt te realiseren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.