01 januari 2022

CDA Alblasserdam presenteert kieslijst

Samen hoopvol voor 2022

Het CDA Alblasserdam wenst alle inwoners van Alblasserdam een goed en gezond nieuwjaar toe! 

Met een team enthousiaste en bevlogen Alblasserdammers gaan we in 2022 voor een goed en betrokken bestuur van ons dorp. Ook na twee vruchtbare collegeperiodes met onze wethouder Arjan Kraijo (vanaf 2014), waarin zich al diverse goede ontwikkelingen voor de inwoners hebben voorgedaan, blijft er nog genoeg te wensen over. Het CDA Alblasserdam blijft er onverminderd aan werken om ook die wensen te realiseren. Het CDA Alblasserdam vindt het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt en we zetten ons in voor verbinding tussen inwoners. Er moeten voldoende woningen zijn voor zowel jong als oud, zonder dat dit ten koste gaat van wonen in een groene en gezonde leefomgeving en ons cultureel erfgoed. We geloven in samenwerking van verschillende partijen om met en voor elkaar de zorg passend en betaalbaar te houden. Dat moet in een dorp als Alblasserdam met veel sociale verbanden mogelijk zijn.

Het team CDA Alblasserdam is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Naast Margreet de Deugd, die al eerder werd aangekondigd als lijsttrekker, hebben de leden nu ook de overige namen op de CDA-lijst vastgesteld: Arco Strop, Erno Hartsuiker, André Ruikes, Robert van der Rhee en Jan de Kok. Arco Strop en Margreet de Deugd zijn op dit moment raadslid, Erno en Jan burgerraadslid. Alle vier zijn ze zeer goed ingevoerd in de verschillende beleidsterreinen van de gemeente Alblasserdam. Robert van der Rhee was tot 2014 burgerraadslid en maakte deel uit van de Jongerengemeenteraad. Andre Ruikes is momenteel voorzitter van CDA Alblasserdam, van 1992 tot 2010 raadslid geweest en komt de fractie nu weer versterken. Huidig raadslid Arie van ‘t Zelfde neemt na 16 jaar lokale politiek afscheid. De fractie van CDA Alblasserdam zal echter nog graag gebruik blijven maken van zijn expertise op verschillende terreinen.  

CDA’ers kennen de maatschappij van binnenuit door betrokkenheid bij hun buurt, kerk, werk, vereniging en vrijwilligerswerk. Wij zijn Samen Alblasserdam. 

De volledige kandidatenlijst is als volgt:

 1. Margreet de Deugd-Bos
 2. Arco Strop
 3. Erno Hartsuiker
 4. Andre Ruikes
 5. Robert van der Rhee
 6. Jan de Kok
 7. Harold Verloop
 8. Arie van 't Zelfde
 9. Mary Hamer-de Kloe
 10. Sjoerd J. Veerman
 11. Jacco Wesselius
 12. Nely Tahapary
 13. Arie den Boer
 14. Bert de Haan
 15. Wim de Gruijter
 16. Dirk Louter
 17. Jaap de Gruijter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.