12 februari 2022

Verkiezingsprogramma CDA Samen Alblasserdam

Danielle de Jong krijgt als nieuwste lid van CDA Alblasserdam het verkiezingsprogramma uitgereikt door lijsttrekker Margreet de Deugd. Danielle staat klaar om actief mee te gaan doen in de fractie en daarom ontvangt zij als tweede vrouw op de lijst het programma als eerste. Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dan kan er dus op mannen én vrouwen gestemd worden. 

In het verkiezingsprogramma formuleert het CDA eerst tien positieve punten voor Alblasserdam. Dit is de samenvatting van waar het CDA Alblasserdam voor staat en voor gaat, ook in de komende raadsperiode. Het CDA is een partij in het midden. Die positie is belangrijk om polarisatie te voorkomen en tegen te gaan. We hebben elkaar nodig in onze samenleving en daarom zijn overeenkomsten belangrijker dan verschillen. Dat is de kern van  de  boodschap van het CDA. 

Na de samenvatting volgen concrete plannen op de gebieden: duurzaam naar de toekomst, betrokken meedoen, zorgzaam voor elkaar, wonen voor iedereen, op een stevig fundament. Dit fundament gaat over de zelfstandigheid van onze gemeente en de basis op orde: veilig, schoon, verkeersveiligheid, financiën, ondernemen en onderwijs. De laatste paragraaf is gewijd aan de samenwerking met de Drechtsteden en de Waard. Het CDA heeft ook regionaal een goed netwerk en dat is nodig op onderwerpen als wonen, werkgelegenheid en goede bereikbaarheid.

Lijsttrekker Margreet de Deugd benadrukt enkele speerpunten als volgt: Alblasserdam is een inclusieve gemeente; goede samenwerking op zorg en preventie; wonen voor iedereen, bij Sportpark Souburgh; vernieuwing van Sportpark Souburgh; een vierde pootje aan rotonde Wensveen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.