Jolanda Koning

Raadslid CDA HW

Mijn naam is Jolanda Koning. Ik heb gewoond in Westmaas, in Zuid-Beijerland en nu woon ik in Oud-Beijerland. Dus zowel in het kleinste als het grootste dorp gewoond en in elk dorp met veel plezier.

Nadat ik de Agrarische Hogeschool te Den Bosch had afgerond ben ik gaan werken bij uitgeverij AgriPers van LTO-Nederland. Door omstandigheden en omdat ik altijd evenveel belangstelling heb gehad voor zorg als voor de agrarische wereld, ben ik aan de slag gegaan bij de Gemiva-svg groep. Dit is een stichting die iedereen met een beperking ondersteunt. Daar heb ik 11 jaar met plezier gewerkt, eerst bij het logeerhuis in s Gravendeel en als invaller bij de Groenvoorziening aan de Zinkweg en bij de Seniorensoos in Strijen. Tenslotte, bij een woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel en lichamelijke beperkingen, waar ik tevens vrijwilligerscoordinator was.

Inmiddels ben ik in een nieuwe fase in mijn leven aangeland. Mijn kinderen zijn studerend en daarvoor op kamers gaan wonen. Ik was daardoor zelf ook toe aan iets nieuws en een andere indeling van mijn tijd. Met veel enthousiasme ben ik begonnen met een nieuwe baan bij Van Oers United. Een bedrijf in de groente & fruit sector, met een bijzondere missie. Duurzaamheid in de brede zin van het woord en sociale betrokkenheid maakt het tot een zeer maatschappelijk relevant en succesvol bedrijf. Mijn bijdrage is het benutten van mijn organisatietalent in de functie van secretary of the board.

Ik ben vrijwilliger geweest bij het Nederlandse Rode Kruis door in Westmaas, Heinenoord en Mijnsheerenland een telefooncirkel op te zetten voor senioren ea., collecte organiseren en middagen voor senioren.

Ik ben een paar jaar actief geweest alssteunfractilid van het CDA Oud-Beijerland. In april 2018 heb ik plaats genomen in de campagnecommissie van het CDA, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing 21 november 2018. Ik wilde mij graag inzetten voor de belangen van elk dorp en elke inwoner in de Hoeksche Waard. En voor het mooie landschap en de natuur van de Hoeksche Waard, waar ik mij thuis voel.

Door de mooie verkiezingsuitslag en het feit dat we 2 wethouders vanuit het CDA hebben, ben ik nu raadslid bij de nieuwe Gemeente Hoeksche Waard.

jolanda.koning@gemeentehw.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.