05 december 2017

CDA Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkieizing 2018 vastgesteld

Krimpen aan den IJssel, 29 november 2017

In de Algemene Ledenvergadering van 27 november 2017 heeft het CDA Krimpen aan den IJssel haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

Arnold de Leeuw is gekozen tot lijsttrekker. In de lopende zittingsperiode was Arnold de Leeuw CDA wethouder van financiën, bereikbaarheid, onderwijs, sport, vastgoed, en project centrum. Als wethouder heeft hij belangrijke bijdragen geleverd aan het bestuur van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Voorzitter Peter Waaijer: “Wij zijn verheugd dat Arnold het lijsttrekkerschap voor de komende verkiezingen op zich wil nemen”.

Tweede kandidaat op de CDA lijst is Gerrit Jan Miedema. Hoewel nieuw in de gemeentepolitiek, is Gerrit Jan goed vertrouwd met Krimpen aan den IJssel. Hij woont hier al vele jaren en is maatschappelijk actief (geweest) op diverse terreinen, onder andere als kerkenraadvoorzitter, schoolbestuurder en buurtbemiddelaar, Hij is momenteel directeur van een VMBO scholengroep in Rotterdam-Zuid.

Cisca Snel staat als derde op de CDA kandidatenlijst. Cisca was in de afgelopen periode gemeenteraadslid voor het CDA. Cisca is ook op vele andere fronten actief in de Krimpense samenleving. Fred Slappendel is vierde op de kandidatenlijst. Hij vervulde in de afgelopen periode de functie van burgerraadslid, waarbij hij veel aandacht heeft besteed aan de bereikbaarheidsproblematiek.

Piet Moerland neemt na 16 jaar afscheid van de gemeenteraad. Hij heeft gedurende vier zittingsperioden voor het CDA deel uitgemaakt van de Krimpense gemeenteraad, waarvan het grootste gedeelte als fractievoorzitter. Na deze lange tijd heeft Piet aangegeven te willen terugtreden. Op de kandidatenlijst is Piet is nu de “lijstduwer”.  Het CDA Krimpen aan den IJssel dankt Piet Moerland voor zijn belangrijke bijdragen in de afgelopen periode.

De volledige CDA kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgt hieronder.

 1. Leeuw de, A.J. (Arnold
 2. Miedema, G.J. (Gerrit Jan)
 3. Snel, F.A. (Cisca)
 4. Slappendel, F.E. (Fred)
 5. Velzen van - Stigter, J.R. (Renée)
 6. Tissink, G.T. (Gert)
 7. Waaijer, P.J. (Peter)
 8. Lindenman - Stornebrink , C.J.R. (Nellie)
 9. Graaf de - Matthijssen, C.M.A. (Corrie)
 10. Tromp - de Graaff, M.A. (Marjan)
 11. Snoeij, C.J. (Kees)
 12. Moerland, P.J. (Piet)

Namens het Bestuur van het CDA Krimpen aan den IJssel

Peter Waaijer
Voorzitter

([email protected])

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.