09 februari 2021

CDA Krimpen blij met mogelijke locatie voor Knarrenhof

In het stedenbouwkundig ontwerp voor het voormalige KOAG-terrein dat op 4 februari aan de Raad is gepresenteerd, is tot grote vreugde van het CDA een plek voor een Knarrenhnof ingetekend.

Het concept Knarrenhof is ontstaan met als traditionele hofjes als voorbeeld, maar met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Een Knarrenhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is immers geen woongroep. Wel is het een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

CDA maakt zich sterk voor dit concept in Krimpen aan den IJssel. Er heeft zich al een groot aantal belangstellenden aangemeld en binnenkort komt er een bijeenkomst van gegadigden.

Uiteraard is de plek voor een Knarrenhof op het KOAG-terrein nog in het ontwerp stadium, maar het CDA is toch blij met deze belangrijke eerste stap.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.