19 mei 2018

Coalitie-onderhandelingen Krimpen aan den IJssel gestaakt

Krimpen aan den IJssel

Coalitie-onderhandelingen Krimpen aan den IJssel gestaakt 

De coalitiebesprekingen in Krimpen aan den IJssel tussen Stem van Krimpen, de SGP, Leefbaar Krimpen en het CDA zijn na weken onderhandelen per 18 mei 2018 gestaakt. Betrokken partijen betreuren deze situatie, maar delen gezamenlijk ook dat Krimpen aan den IJssel gebaat is bij een stabiel bestuur dat meerjarig de belangen van Krimpense inwoners en bedrijven kan dienen. 

Ondanks de constructieve gesprekken hebben de onderhandelende partijen onderling geconcludeerd dat op een aantal punten er geen inhoudelijke overeenstemming kon worden bereikt. Met name op het punt van de zondag openstelling van winkels is vastgesteld dat de standpunten uiteindelijk te ver uiteenliepen. Ook voor andere grote onderwerpen als gratis openbaar vervoer, bereikbaarheid en evenementenbeleid werd nog geen overeenstemming bereikt. 

Op 21 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Informateur Paul van den Eijnden concludeerde op 10 april dat Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en het CDA de grootste kans maakten om een zo breed gedragen mogelijke coalitie te gaan vormen. 

Nu de onderhandelingen zijn gestaakt, zal opnieuw door Stem van Krimpen een informateur worden gezocht, welke in samenspraak met alle lokale partijen zal bezien welke partijen binnenkort nieuwe besprekingen zullen kunnen aanvangen. 

+++
Nadere informatie: 

Stem van Krimpen: Kirsten Jaarsma

SGP: Marco Oosterwijk

Leefbaar Krimpen: Jeffrey van der Elst 

CDA: Arnold de Leeuw 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.