14 december 2021

CDA Krimpen presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

CDA Krimpen presenteert kandidatenlijst en ambitieus verkiezingsprogramma

Op dinsdag 14 december heeft het CDA Krimpen met haar kandidatenlijst ingestemd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Een ambitieuze groep van twintig mensen staat klaar om de komende vier jaar de schouders eronder te zetten. Op plaats één staat de huidige fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema, gevolgd door de jonge CDA’er Jasper de Vries (25). Daarmee geeft het CDA Krimpen gehoor aan de oproep van het CDJA om in het hele land jonge mensen hoog op de lijst te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Op plek drie volgt Fred Slappendel, die al eerder burgerraadslid was voor het CDA. Dan volgen Jeroen Slingerland (4), Karin van Cappellen (5),Robert Verhagen (6), Bas Dumoulin (7) en Jan van Dalen (9). Ook op de lijst: Albert van Wijk, huidige bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis. Fractievoorzitter Gerrit Jan Miedema is enthousiast: “Dit unieke team zal onze christendemocratische boodschap vol optimisme en overtuiging brengen.” De volledige lijst is terug te vinden op de site van het CDA Krimpen of de verschillende social media kanalen.

Kandidaat-wethouder is Wubbo Tempel, die momenteel wethouder financiën, duurzaamheid en onderwijs is. Als wethouder zette Wubbo in de afgelopen periode al een aantal mooie resultaten neer: de financiën van de gemeente staan er na een moeilijke periode weer gezond bij, en de opbrengsten van de verkoop van Eneco-aandelen zijn verstandig opgenomen in reserves die nieuwe ontwikkelingen in Krimpen mogelijk maken. De gemeente stelde een duurzaamheidsagenda vast die Krimpense inwoners helpt met klimaatmaatregelen door stimuleringsacties. Ook zijn er na tientallen jaren stilstand eindelijk mooie plannen voor de Werf van Duijvendijk. Wubbo zet graag zijn werk voort om genoemde projecten tot een goed einde te brengen.

De ambitieuze houding van de wethouder klinkt ook door in het verkiezingsprogramma. Het eerste speerpunt wint er geen doekjes om: “een bruisend centrum voor Krimpen”. In het verkiezingsprogramma komt het CDA met een reeks laagdrempelig en meer ingrijpende plannen om het centrum van Krimpen de komende jaren meer sfeer en gezelligheid te geven. Het tweede speerpunt is niet minder ambitieus: “De gezondste gemeente van Nederland”. Als het aankomt op voldoende beweging en gezonde voeding scoort Krimpen aan den IJssel onder het landelijke gemiddelde. Het CDA wil deze trend keren door sport en gezonde voeding op meerdere fronten te stimuleren. Ook wil het CDA de drugsproblematiek in Krimpen en de stijgende zorgkosten terugdringen.

Speerpunt drie en vier zijn gericht op duurzaam ouder worden in de gemeente: “Krimpen krijgt een zorghotel” om mensen in hun eigen gemeente te laten revalideren na een ziekenhuisopname, en “Een Knarrenhof moet er komen!” waarbij het CDA de ambitie uitspreekt om snel een woonhof voor meerdere generaties te realiseren binnen de gemeente. 

Ten slotte wil het CDA zich hardmaken voor een extra oeververbinding “Een Algera bypass geeft Krimpen lucht”. De bedenker van het plan, verkeerskundige Fred Slappendel, vinden we dan ook op plaats drie van de lijst. Hij was al betrokken bij de plannen voor de huidige werkzaamheden aan de grote kruising; zo bedacht hij de verplaatsing van de bushaltes voor meer doorstroming.

Renée van Velzen-Stigter stopt na deze raadsperiode met haar werkzaamheden als burgerraadslid. Zij is sinds 2012 actief binnen het CDA Krimpen, en is vanaf september 2019 burgerraadslid. Het CDA dankt haar voor haar inzet en toewijding in de afgelopen jaren.

De volledige lijst:

 

Nr.

Kandidaat

1

Gerrit Jan Miedema

2

Jasper de Vries

3

Fred Slappendel

4

Jeroen Slingerland

5

Karin van Cappellen

6

Robert Verhagen

7

Wubbo Tempel

8

Bas Dumoulin

9

Jan van Dalen

10

Nellie Lindeman

11

Gert Tissink

12

Tjitske Wierenga

13

Fred de Gruijl

14

Albert van Wijk

15

Machiel Kuijt

16

Cees Snoeij

17

Peter Waaijer

18

Johan van der Niet

19

Piet Moerland

20

Arnold de Leeuw

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.