16 juni 2020

Kennismaking CDA wethouder Wubbo Tempel

Krimpen aan den IJssel

Beste mensen van het CDA in Krimpen aan den IJssel,

Binnenkort hoop ik als wethouder te worden voorgedragen door jullie CDA-fractie in de gemeenteraad. Na een selectie door de fractie, draai ik intussen als kandidaat-wethouder bijna twee maanden mee in de coalitie-onderhandelingen die nu zo'n beetje zijn afgerond. Hoog tijd om me breder aan het CDA in Krimpen voor te stellen.

Ik ben 61 jaar oud, getrouwd met Conny Castelein, die lid is van het landelijk partijbestuur van het CDA. Wij wonen in Rotterdam-Overschie, en hebben samen twee zoons en twee dochters. De oudste zoon en oudste dochter zijn beide getrouwd, zoon heeft een zoon en dochter krijgt binnenkort een dochter. We voelen ons gezegend, ze wonen ook allemaal dichtbij in Rotterdam, behalve onze jongste dochter die in Delft studeert, ook nog niet zo ver weg.

In mijn vrije tijd loop ik hard, lees ik boeken, en doe ik nevenactiviteiten, waaronder hand- en spandiensten in mijn lokale kerk, de Grote Kerk in Overschie. Tot mijn officiële nevenactiviteiten hoort dat ik voorzitter ben van de exploitatiestichting die de Laurenskerk in Rotterdam exploiteert. Ook ben ik voorzitter van de raad van toezicht van de Haagse Hogeschool.

Ik ben een afgestudeerd levensmiddelentechnoloog uit Wageningen. Ik heb lang bij Elsevier gewerkt. Aanvankelijk deed ik politiek naast mijn werk, toen ik fractievoorzitter was in de deelgemeenteraad van Overschie. In 2010 werd ik lijsttrekker in Rotterdam, en was ik vervolgens daar ruim drie jaar fractievoorzitter. Daarna werd ik wethouder in Korendijk, waarnemend burgemeester in Hellevoetsluis, en de laatste 3.5 jaar ben ik gemeentesecretaris geweest in Oudewater.

Om drie redenen heb ik er veel zin in wethouder in Krimpen te worden:

  • De rol als wethouder. Mijn rollen in het openbaar bestuur hebben me geleerd dat je als wethouder veel voor een gemeente kunt betekenen. 
  • De regio. Als raadslid in Rotterdam hoorde ik bij de eersten die bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag was betrokken. Ik zou graag mijn netwerk in de regio willen gebruiken om het belang van Krimpen aan den IJssel na te streven.
  • De politieke situatie. Ik ben op mijn best als er in een complexe situatie rust en nieuw elan moet worden gevonden. Volgens mij is Krimpen daar aan toe.

Krimpen aan den IJssel ken ik nog niet supergoed maar ik hoop daarin snel verandering te kunnen brengen. Ook hoop ik velen van jullie spoedig in levenden lijve te ontmoeten. Als iemand al behoefte heeft om mij van advies te voorzien: doe dit graag! 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.