Jolanda Koning

Steunfractielid

Mijn naam is Jolanda Koning. Ik heb gewoond in Westmaas, in Zuid-Beijerland en nu woon ik in Oud-Beijerland. Ik ken dus de aard van de Hoeksche Waard. Zowel van het kleinste als het grootste dorp.

Lang geleden is mijn carrière begonnen bij uitgeverij AgriPers van LTO-Nederland. Daarna heb ik 11 jaar met plezier in de zorg bij de Gemiva-SVG groep gewerkt, bij het logeerhuis in s Gravendeel en als invaller bij de Groenvoorziening aan de Zinkweg en bij de Seniorensoos in Strijen. Nu ben ik sinds kort overgestapt naar een kantoorbaan in de Groente&Fruit sector. Terug naar mijn agrarische roots.

Ik ben alweer een paar jaar actief lid van het CDA Oud-Beijerland. Doordat ik de overstap naar een baan met vastere werktijden heb gemaakt, kan ik meer betekenen in de lokale politiek. Met veel enthousiasme heb ik plaats genomen in de campagnecommissie van het CDA, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing 21 november 2018. Ik wil graag ook in de periode daarna mij blijven inzetten voor de belangen van elk dorp en elke inwoner in de Hoeksche Waard. En voor het mooie landschap en de natuur van de Hoeksche Waard, waar ik mij thuis voel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.