04 maart 2019

Staan voor een ‘menselijk’ Zuid-Holland

Als betrokken Rotterdamse ondernemer staat Danny de Vries voor een innovatieve, duurzame en bereikbare provincie Zuid-Holland. Waar ondernemers volop de ruimte krijgen om te ondernemen en waar de veiligheid en gezondheid van de inwoners voorop staat. “Een ‘menselijke’ provincie, waar je kunt zijn wie je bent en waar omzien naar elkaar merkbaar voelbaar is.”

De Vries (45) is in het dagelijks leven werkzaam als reputatiestrateeg en lobbyist voor zijn eigen adviesbureau op het gebied van strategie, reputatie en lobby. Eerder was hij als journalist actief bij allerlei media. In Enschede studeerde hij Toegepaste Communicatiewetenschap, met risico- en crisiscommunicatie als specialiteit. “Mijn journalistieke hoogtepunt en persoonlijke dieptepunt maakte ik mee als maker van de tv-beelden van de vuurwerkramp in Enschede. Die dag heb ik met eigen ogen gezien wat er kan gebeuren als de veiligheid bij een bedrijf niet goed geregeld is.”

“Bijna negentien later zien we nog steeds hoe kwetsbaar onze veiligheid en onze gezondheid is. Denk in Zuid-Holland aan de problemen bij Odfjell en C.RO Ports in Rotterdam, het schandaal met Dupont/Chemours in Dordrecht of de problematiek om de gezamenlijke brandweer in de Rotterdamse haven in stand te houden.” De vuurwerkramp veranderde zijn blik op het leven. “Het maximale uit het leven halen is wat mij voortdrijft.”

Wijkraadslid

De Vries is inmiddels al enige tijd actief binnen het CDA. Zo leidde hij een aantal jaar de campagnes van het CDA Overijssel en momenteel is hij namens de partij wijkraadslid in de Rotterdamse wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier. Sinds kort is hij ook voorzitter van de CDA Ondernemersclub 010 en stond hij mede aan de wieg van het nieuwe LHBTI-netwerk CDA Pride. “Hokjes denken past niet bij mij. Ik geloof in de kracht van mensen met passie voor hun vak.”

Sinds hij verhuisde naar Rotterdam is de Maasstad zijn nieuwe liefde. “Rotterdam heeft de uitstraling van een metropool, maar is tegelijkertijd een dorp. Onze nieuwe CDA-campagne, ‘Een hele goede morgen’, doet het dan ook goed hier. Mensen zeggen elkaar gedag, welke achtergrond ze ook hebben. Dat gevoel is voor mij vergelijk- baar met hoe ik dat in Twente heb gezien. Het Twentse naoberschop, omzien naar elkaar, dat heerst hier wel.”

Rotterdams geluid

Ook de daadkracht en de ‘mouwen opstropen’-mentaliteit spreken hem erg aan. “De provincie gaat over een reeks van belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid, ruimte, verkeer en vervoer, economie, klimaat en samenleving. In die discussies is het goed om een Rotterdams geluid te laten horen, maar ook oog te hebben voor wat er speelt in de stad én de regio. Je moet een brede blik hebben om aan de slag te gaan als Statenlid, maar ik ben wel een kandidaat uit de regio Rotterdam.

De veiligheid in de Rotterdamse haven is een belangrijk punt. Als het aan De Vries ligt, worden chemische bedrijven stilgelegd als zij afspraken schenden. “Veiligheid voorop. Verder het beter bereikbaar maken van Hoogvliet, Nissewaard en Albrandswaard, het doortrekken van de Randstadrail naar de Krimpenerwaard en het Westland en doorgaan met het aanpakken van de fileknelpunten. Daarnaast het stimuleren en bijdragen van investeringen in innovatieve en duurzame startups of ons MKB.”

“Ondernemers dragen zorg voor werk en innovatie. Zij verdienen een stem en onze steun in onze provincie.” Maar ook particulieren moeten gestimuleerd worden, bijvoorbeeld met een lagelastenfonds voor woningrenovatie. “Ofwel: concrete steun, zodat iedereen betaalbaar mee kan doen aan meer duurzaamheid en een lagere energierekening.” Belangrijke onderwerpen om voor te gaan. Als het aan De Vries ligt niet alleen, maar samen.

Inwoners betrekken

“Daarom wil ik - net zoals bij de wijkraad - een zogenoemde ‘Denktank Zuid-Holland’ gaan opzetten. Doel is om inwoners van Zuid-Holland te betrekken en met mij mee te laten denken over de toekomst van de provincie. Samen kunnen we immers meer. Bovendien is het belangrijk dat politici vooral goed luisteren naar wat er speelt in onze samenleving.” Meer weten over Danny of zijn film bekijken? Surf naar dannydevries.nl

Danny de Vries (#7 Provinciale Staten)

Op 20 maart is de stembus geopend voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Belangrijke verkiezingen, ook voor Rotterdam. In aanloop ernaartoe extra aandacht voor onze Rotterdamse kandidaten. 

Meer over de verkiezingen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.