26 januari 2017

De Kniek bestaat 25 jaar!

De Kniek bestaat 25 jaar! Het CDA wil hen hiermee hartelijk feliciteren. Voor diegenen die niet bekend zijn met De Kniek zal ik uitleggen wat deze woonvorm inhoudt. Het is namelijk een vorm van begeleid wonen, en bestaat uit een aantal kamers met een gezamenlijke woonkamer, midden in de woonwijk Zuidplas. 
Er wordt gekeken naar wat de cliënten zelf kunnen of waar er hulp nodig is. Maar cliënten kunnen met de juiste begeleiding ook veel zelf leren doen.

25 jaar geleden werd hiervoor gekozen omdat het tijd werd om deze fantastische mensen een onderdeel van de samenleving te laten zijn, en ze niet ver weg te stoppen ergens er weg in de bossen bijvoorbeeld.
En na 25 jaar kunnen we voor wat betreft Waddinxveen zeggen dat dit prima gelukt is.
Ik ben er zelf tegelijkertijd komen wonen, dus we zijn hier met elkaar opgegroeid. Ook voor mijn kinderen was de Kniek een vanzelfsprekendheid.

Dat heeft misschien wel mijn betrokkenheid versterkt voor deze prachtige woonvorm. Ik was dan ook zeer vereerd dat ik werd uitgenodigd om dit jubileum samen met hen te vieren.
Eigenlijk zijn zij een voorloper van de transformatie/transitie die de zorg nu doormaakt. Uitgaan van eigen kracht!

Ik hoop alleen niet dat de doorgevoerde bezuinigingen dit onmogelijk gaan maken, en ik hoop dat ze op eenzelfde voet verder kunnen gaan. 
Met de inzet van goede en gemotiveerde én juist betaalde begeleiders kan deze woonvorm op deze manier worden voortgezet en kunnen we straks ook het 50 jarig bestaan van De Kniek vieren! 

Trix de Kruijff
Raadslid CDA Waddinxveen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.