07 januari 2018

CDA Waddinxveen presenteert verkiezingsprogramma

Op zaterdag 6 januari jl. presenteerde het CDA haar verkiezingsprogramma ‘Ruimte aan de samenleving’ tijdens de nieuwjaarsreceptie. Lijsttrekker Bastienne Prins sprak in haar toespraak uit dat inwoners, gemeente en markt ieder hun eigen ruimte mogen innemen in onze samenleving.

“Het CDA geeft ruimte om problemen te benoemen, niet vanuit angstgevoelens, maar vanuit het zoeken en zien van mogelijkheden om problemen op te lossen”, aldus Prins. “Het CDA wil door nog betere zorg en bereikbaarheid, met daarbij grote aandacht voor duurzaamheid, meer welzijn voor inwoners van nu en morgen in Waddinxveen.”

In het programma spreekt het CDA zich verder uit over het openstellen van supermarkten op zondagmiddag. Hiermee wil het CDA ruimte geven aan mensen die graag op zondag boodschappen doen en wil het CDA tegelijkertijd respectvol omgaan met de zondagsrust. 

Ruimte moet er ook zijn voor de samenleving om de gemeente uit te dagen als zij van mening is dat een alternatieve oplossing mogelijk is. Het ‘right to challenge’ moet daarom ook in Waddinxveen geïntroduceerd worden.

Waddinxveen moet goed bereikbaar blijven door regionaal verkeer buiten het dorp te houden en moet aantrekkelijker worden voor fietsers door meer aandacht voor veiligere fietspaden en nieuwe fietssnelwegen in de regio. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.