23 juni 2022

Introductie Brigitte Leferink als wethouder Waddinxveen

Op haar website zegt Brigitte over zichzelf:

“Mijn gezonde nieuwsgierigheid en brede interesse, de kunst om snel informatie tot me te nemen en het kunnen werken onder hoge druk kwamen in alle functies van pas. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan. Ik hou ervan met nieuwe ideeën te komen, oplossingen te zoeken en buiten kaders te denken. Ik heb veel energie, kan anderen in het team inspireren en zet me graag in voor een maatschappelijk doel”.

Zoals Brigitte zichzelf omschrijft, heb ik haar de afgelopen jaren ook mogen leren kennen. In een paar woorden: een mens van vlees en bloed, goed van de tongriem gesneden en met het hart op de juiste plaats.

Brigitte Leferink heeft de politiek met de paplepel ingegoten gekregen. Haar moeder was wethouder (namens het CDA) in een dorp in Twente. Ik zou bijna willen zeggen dat Brigitte politiek is!

De afgelopen periode en daarvoor heeft Brigitte Leferink bewezen een uitstekende wethouder te zijn en goed te kunnen samenwerken in het college, maar ook in de raad met oppositie- en coalitiepartijen en met raadsleden persoonlijk.

Bovendien is zij zichtbaar in de samenleving en zeer toegankelijk. En een echte verbinder!

De portefeuille die ze krijgt past bij het CDA, maar niet in de laatste plaats ook bij haar, en haar persoonlijke competenties.

Met Brigitte in het college maakt de kans van slagen van dit college groot!

Daarom draagt het CDA Brigitte Leferink als wethouder van de gemeente Waddinxveen voor.

Bastienne Prins,

Fractievoorzitter CDA

N.B.: Brigitte Leferink is verkozen tot wethouder.  

22 van de 23 raadsleden stemden voor haar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.