22 januari 2022

Kandidaten stellen zich voor: #6 Erik Verweij

Komende tijd stellen wij onze kandidaten aan u voor. Vandaag is dat Erik Verweij, nummer 6 op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Erik Verweij, 46 jaar en getrouwd met Annemieke en vader van 5 kinderen. Ik werk bij ingenieursbureau SWINN te Gouda als projectleider-constructeur voor het ontwerpen van de constructie voor gebouwen. Daarnaast ben ik Morgensterkerk actief als mentor voor tieners en bij de Rehobothschool als MR-lid.

Waarom ben je lid van het CDA?

Lid van het CDA ben ik vooral omdat ieder mens onderdeel is van de samenleving en ik dit terug vindt bij het CDA met de zorg en liefde voor elkaar in een rechtvaardige samenleving en zicht op de toekomst voor de volgende generaties.

Wat vind je mooi aan Waddinxveen?

In 2001 ben ik komen wonen in Waddinxveen vanuit de dorpse steden Woerden (waar ik opgegroeid ben) en Oudewater omdat Waddinxveen centraal gelegen is zodat werk en familie goed bereikbaar is. Het is goed wonen en de bijhorende voorzieningen zijn in de buurt. Mijn kinderen vinden het hier fijn en willen hier niet weg.

Wat kan er beter in Waddinxveen?

Er zijn verschillende plekken waar de verkeersveiligheid beter kan en ook fietsrouten die beter kunnen aansluiten. Maar ook de verschillende entrees van Waddinxveen mogen van mij ook wel van hogere kwaliteit zijn zodat iedereen mag ervaren hoe goed en mooi het is om in Waddinxveen te komen en zijn.

De komende vier jaar wil ik mij inzetten voor…

Het omzetten van de energietransitie naar een haalbaar en betaalbaar plan voor elke inwoner. De energietransitie vertalen van een landelijk beleid naar een breed gedragen lokaal beleid is geen gemakkelijke opdracht omdat er heel veel unieke situaties zijn. Maar mijn inzet is om hier juist wel een punt te maken waarbij de inwoners van Waddinxveen gehoord worden en hun inbreng terug zien in het te voeren beleid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.