22 januari 2022

Kandidaten stellen zich voor: #7 Niels van Arkel

Komende tijd stellen wij onze kandidaten aan u voor. Vandaag is dat Niels van Arkel, nummer 7 op onze kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Niels van Arkel (22), thuiswonend, de volledige 22 jaar in Waddinxveen. Ik ben zelfstandig ondernemer in de journalistiek en communicatie en actief als journalist, tekstschrijver en designer. Dit doe ik al vier jaar met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers, binnen en buiten dit mooie dorp. Daarnaast ben ik al heel lang actief binnen het Waddinxveense verenigingsleven, de laatste jaren vooral bij muziekvereniging Concordia in verschillende vrijwilligersfuncties en uiteraard als muzikant.

Waarom ben je lid van het CDA?

Naast het bekende paplepel verhaal spreekt mij in het CDA de aandacht voor het maatschappelijk middenveld heel erg aan. Niet alleen werken en wonen, maar vooral een rijke sociale omgeving staat bij het CDA centraal: een wereld waarin iedereen mag meedoen, iedereen meetelt, en die iedereen probeert op een goede manier door te geven aan de volgende generatie: de kinderen van nu en de kinderen die uit mijn generatie voortkomen. Wat hier vervolgens uit voortvloeit is eigen initiatief, een eigen bijdrage aan onze samenleving. Dat is wat het CDA voor ogen heeft, en ook iets waar ik met heel mijn hart een steentje aan bij draag.

Wat vind je mooi aan Waddinxveen?

Waddinxveen is een gemeenschap die ondanks zijn immense groei ook een dorps karakter heeft behouden, ondanks dat het zich constant blijft ontwikkelen. Het is een dorp waar je een gevoel van “thuiskomen” houdt, ook als je een lange tijd weg geweest bent. Een dorp die enerzijds alles in huis heeft en anderzijds toch nog compact voelt. 

Wat kan er beter in Waddinxveen?

Om een dorp levendig te houden heb je aan de ene kant de historie en aan de andere kant de toekomst nodig. Aan beide zijden van de medaille valt voor Waddinxveen nog veel te winnen, en gelukkig zijn we op de goede weg. We moeten ruimte maken voor alle jonge inwoners die willen starten, maar dat nu niet kunnen. Een goed leefklimaat voor starters kan de levendigheid van het dorp verder verbeteren, maar aan de andere zijde kunnen we daar best de historie van ons prachtige dorp in behouden. 

De komende vier jaar wil ik mij inzetten voor…

Het behouden van Waddinxveners voor Waddinxveen en vice versa. Onze starters moeten niet naar de grote steden vertrekken, maar juist in ons prachtige dorp hun talenten ontwikkelen. Daarom blijf ik mij inzetten voor meer woonruimte voor starters, zowel in het sociale segment als in de starterskoopwoningen. Ook het werkklimaat en de vrije tijdsbesteding kunnen we doorontwikkelen: daarom blijf ik mij inzetten voor ZZP’ers en jonge ondernemers en hun ontplooiing binnen Waddinxveen. Daarnaast zie ik ook een samenleving voor mij waarin iedereen mee kan: ook mensen met een beperking. Ik wil mij blijven inzetten voor die inclusieve samenleving.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.