13 maart 2023

Naar de stembus voor lijst 6 CDA!

Telkens die vragen: waarom zou ik als Waddinxvener stemmen voor de Provinciale Staten? Dat heeft toch geen zin?

Niets is minder waar: voor verschillende belangrijke onderwerpen wordt nauw samengewerkt met de provincie. Alle reden om naar de stembus te gaan en te kiezen voor een CDA-kandidaat (lijst 6).

Een paar belangrijke voorbeelden:

  1. Beter Bereikbaar Gouwe: in dit project werkt de provincie samen met (o.a.) de Gemeente Waddinxveen aan een betere regionale bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook kan de economie worden versterkt. Het gaat dan ondermeer om verbeterde aansluiting van de N11 op de A12 (de Bodegravenboog), de Verlengde Bentwoudlaan en de doorstroom centrum Hazerswoude-Dorp. Zaken die ons allemaal raken. Wij pleiten voor een goede, alles omvattende oplossing van de knelpunten.
  2. Ontwikkeling Bentwoud: een prachtig bosgebied, maar wij willen wel een betere toegankelijkheid, zodat omwonenden en belangstellenden op een gemakkelijke en ook duurzame manier kunnen genieten van dit nagenoeg unieke gebied. Ook een project waar de Provincie een belangrijke rol heeft.
  3. Regionale Realisatieagenda Wonen: CDA pleit voor voldoende betaalbare woningen. In de regio Midden-Holland zijn tot en met 2030 ongeveer 19.800 nieuwe woningen gepland. Daarvan moeten er 4.300 worden gebouwd in Waddinxveen. Het gedeelte ‘goedkope huur’ in de plannen is veel te laag. Wij blijven de lokale bouwkalender kritisch tegen het licht houden. Doel is 30% sociale huur.
  4. Ontsluiting Triangel: herhaaldelijk heeft CDA gepleit voor een extra ontsluiting (het Coenecooppootje) van de wijk Triangel naar de N451 of Vredenburghlaan. Een discussie tussen gemeente en provincie.
  5. Regionale Energie Strategie (RES): de RES-regio waarvan Waddinxveen deel uitmaakt moet in 2030 in totaal 0,435 Twh (Terra watt uur) hernieuwbare energie opwekken. De opdracht voor Waddinxveen is 0,079 Twh. Dat is een enorme uitdaging waarvoor ook nauwe samenwerking met andere gemeenten en de provincie nodig is. Zonnepanelen hebben onze voorkeur. Geen naakte daken.

De provincie is dus verantwoordelijk voor heel belangrijke onderwerpen die de gemeente direct raken:

  • Ruimtelijke ontwikkeling
  • Milieu, energie en klimaat
  • Natuurbeheer
  • Regionale bereikbaarheid en economie
  • Cultuur en monumenten

Vanuit de Waddinxveense CDA-fractie willen we hard werken aan de doelen voor Waddinxveen. Daarvoor hebben we wel een sterke vertegenwoordiging bij de provincie nodig. Die staat klaar. Ons advies? Ga stemmen. Stem Lijst 6 CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.