21 juni 2023

Van de wethouder

Een jaar al weer? Ja, het nieuwe college zit er deze maand al weer een jaar. Wat vliegt de tijd. In de zomer van 2022 werkten we aan het collegeprogramma, nu zitten we volop in de uitvoering. Met mijn gevarieerde portefeuille met sport, onderwijs & kinderopvang, kunst & cultuur, maatschappelijk vastgoed, werk & inkomen en duurzaamheid & klimaat is geen enkele dag hetzelfde. Neem alleen al deze week.

Maandagochtend begon met het openen van het QR-FIT parcours op de Putteringdijk. Inwoner Henk Neddermeijer benaderde een tijdje geleden de gemeente met de vraag om zo’n parcours. Een mooie manier om in de buitenlucht te bewegen, zonder verdere kosten en zonder allerlei attributen. Met subsidie van het Sportplatform en de bereidheid van de gemeente om de jaarlijkse kosten te betalen, is het gerealiseerd. Een mooi parcours van 2,5 kilometer, geschikt voor jong en oud, met verschillende oefeningen op diverse niveaus. Het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon om de QR code te scannen.

Dinsdag is collegedag. Iedere dinsdagochtend vergadert het college. Deze vergaderingen verlopen in een prima sfeer. We hebben goede discussies, houden elkaar scherp en informeren elkaar over waar we mee bezig zijn. Een vast ijkpunt in de week.

Woensdagavond vergadert de gemeenteraad. Deze keer staan er vier onderwerpen uit mijn portefeuille op de agenda. Een voorstel voor een nieuw zwembad, de verbouwing van de tennishal tot sportzalen voor bewegingsonderwijs en sportverenigingen, een extra veld voor korfbalvereniging Korbis en een aanpassing van de gemeenschappelijke regeling van Hecht, onze GGD. Er worden moties en amendementen verwacht. Het belooft een boeiende raadsvergadering te worden.

Donderdag bedank ik voormalige vertrouwenspersonen voor hun werk en ’s avonds schuif ik aan bij het programma Wandelgangen van de RTW om te vertellen over de energie- en warmtetransitie. Wat doen we en gaan we doen op weg naar een gasloos Waddinxveen.

Vrijdag staat een overleg met de collega-wethouders uit Bodegraven-Reeuwijk en Zuidplas in de agenda. Onderwerp: onze bibliotheken. De bibliotheek in Waddinxveen is onderdeel van De groene venen, waar ook de vestigingen in onze buurgemeenten onder vallen. We hebben regelmatig samen overleg.

Daarnaast wordt de week gevuld met besprekingen met medewerkers, inwoners, mails wegwerken, vergaderingen in Waddinxveen, in buurgemeenten en online en stukken lezen ter voorbereiding op al die overleggen. Snel schakelen is het toverwoord.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.