24 april 2024

CDA AA en Hunze bezoekt de Balloohoeve

CDA Aa en Hunze heeft in april een werkbezoek gebracht aan het gemengd agrarisch bedrijf en zorgboerderij ‘De Balloohoeve’ te Balloo.

Klaas en Jannie zijn in 1997 begonnen met hun bedrijf, inmiddels is de Balloohoeve zoveel meer. Met de omschrijving ‘agrarisch bedrijf’ doe je Jannie en Klaas tekort, er is door de jaren heen veel opgebouwd. Zo zijn ze ook een zorgboerderij begonnen, waar mensen variërend in de leeftijd tussen de 7 en 77 jaar in een prachtige omgeving terecht kunnen. Het gaat Klaas en Jannie erom dat iedere persoon jong of oud bij hen terecht kan. Iedere deelnemer werkt in eigen tempo, zo zorgen ze ervoor dat eenieder zich gewaardeerd voelt. Jannie geeft hierbij aan dan hun ‘gebied’ ruim is. Ze onderhouden contacten met niet alleen de gemeente Aa en Hunze, maar ook met onze buurgemeenten Assen en Tynaarlo. Daarnaast hebben ze ook een camping met 25 staanplaatsen, met daarbij een zeer uitgebreide boerderijwinkel.

Jannie doet uit de doeken hoe het bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot wat het nu is. Ze willen graag het bedrijf toekomstbestendig maken, dit zodat ze het bedrijf kunnen doorgeven aan hun kinderen. Hiervoor hebben ze verbouwingsplannen, welke op dit moment nog niet gestart zijn. Je wilt toekomst gericht bezig zijn met je bedrijf en met je gezin, aldus Klaas. We hopen dat dit op termijn opgelost kan worden. Het CDA gunt hun een verdere toekomst op deze prachtige plek. Het CDA kijkt terug op een buitengewoon prettig werkbezoek en zijn de Balloohoeve dankbaar voor hun gastvrije ontvangst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.