29 oktober 2021

Bareld van der Meer lijsttrekker verkiezingen 2022

Bareld van der Meer lijsttrekker

Tijdens de ledenvergadering van gisteravond is unaniem Bareld van der Meer verkozen als lijsttrekker. Bareld van der Meer stond bij de vorige verkiezingen voor het eerst op de lijst en is in de afgelopen jaren actief geweest in de steunfractie. In de zomer van 2021 is hij na het vertrek van Irene Spoelstra toegetreden tot de Opsterlandse gemeenteraad. In Langezwaag en omgeving is Bareld al sinds jaar en dag een actieve vrijwilliger. Als bestuur zijn we blij met Bareld als onze nieuwe lijsttrekker voor de komende verkiezingen. De afgelopen jaren heeft hij in de steunfractie en nu als raadslid een wezenlijke bijdrage geleverd op onderwerpen als zorg en onderwijs. Daarbij is Bareld een man die weet wat er speelt in de dorpen en is hij in staat om geluiden uit de mienskip om te zetten in politieke daden. Een echte CDA'er dus!

Wietze Kooistra doet na ruim 30 jaar een stap terug binnen het CDA, maar blijft direct verbonden aan de partij. Ook Sjors Veenstra vindt het na een periode achter jaar in de raad tijd voor een stap terug. Hij staat op nummer 8 van de kandidatenlijst. Ook Sjors blijft actief binnen CDA Opsterland.

De gehele lijst unaniem akkoord.

De vertrouwenscommissie heeft goed werk verricht. Want naast de lijsttrekker is de gehele ledenlijst gisteravond door de leden goedgekeurd.Een mooie mix van ervaring, expertises en nieuwe krachten. Ook met een goede geografische verdeling is rekening gehouden. De lijst is als volgt: 

 1. Bareld van der Meer - Langezwaag 
 2. Pieter van der Schaaf - Siegerswoude 
 3. Martin de Vries - Wijnjewoude 
 4. Froukje van Bruggen - Wijnjewoude
 5. Kees Jan Dijk - Siegerswoude
 6. Symen Sybrandy - Beetsterzwaag
 7. Sjors Veenstra - Ureterp
 8. Margriet Sijtsema-Tolsma - Wijnjewoude 
 9. Annemarie Bongers - Bakkeveen
 10. Thys Kooistra - Beetsterzwaag
 11. Bert van den Brink - Ureterp 
 12. Jan Quarré - Hemrik 
 13. Wolter Kruize - Gorredijk 
 14. René Nies - Lippenhuizen 
 15. Henk van Ginneken - Terwispel 
 16. Wietze de Vries - Siegerswoude 
 17. Johan Koolhaas - Ureterp 

Dank aan de vertrouwenscommissie

Het bestuur wil de vertrouwenscommissie hartelijk danken voor het vele werk wat is verricht. Dankzij hun enthousiasme en kundigheid zijn we tot deze lijst mooie lijst gekomen. Dank voor de inzet!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.