Bareld van der Meer

(Langezwaag)

Nr. 1 Bareld van der Meer – Langezwaag, 44 jaar, Adviseur Informatiemanagement en ICT

“Leef niet alleen voor jezelf”
Ik sta voor de menselijke maat boven regelbrij, iedereen doet mee. Ik zie een gemeente die vrijwilligers en initiatieven helpt. We leven niet alleen voor onszelf maar kijken ook om naar een ander. Niets in vanzelfsprekend, zet je ergens voor in en je krijgt er veel voor terug! Zo geven we onze leefomgeving in goede staat door aan de volgende generatie.

Vijf vragen aan Bareld:

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
Dat klinkt misschien gek, maar praten is de meest waardevolle les voor mij geweest, communiceren is zo ontzettend belangrijk. Laat een ander weten waar je mee bezig bent, wat je leuk vind en wat je dwars zit. Dat lost zoveel ruis op, dat lucht op!

Waar ben jij het meest dankbaar voor?
Het meest dankbaar ben ik uiteraard op het feit dat we met z’n viertjes gezond en wel mogen leven in Langezwaag. Wat een rijkdom om dat samen te hebben. 
Een heel dankbaar moment wat bij mij nu naar boven komt is de samenloop voor hoop in Gorredijk van een aantal jaren geleden. Meelopen om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. Samen met mijn vrouw hebben we in de nachtelijke uren onze rondes gemaakt…erg indrukwekkend, verhalen van anderen horen over verlies en overwinning, met als uniek moment een collega, wiens vader net overleden was en daarom een flink bedrag had gesponsord, stond plots midden in de nacht langs het parcours. Dan weet je wat een klein gebaar lijkt heel dankbaar kan zijn voor een ander.

Wat is je hobby?
Naast de politiek en mijn werk, vind ik het heerlijk om bij onze jongens langs de lijn te staan bij het voetbalveld. Daarnaast doe ik met enige regelmaat de gympen aan voor een blokje hardlopen en af en toe samen op de mountainbike om even buiten lekker bezig te zijn, ontspanning door inspanning.

Welke drie dingen waardeer je het meest in iemand?
Oprechtheid, durf je zelf te zijn!
Gezonde dosis humor! Leven is er ook om van te genieten
Interesse hebben. Echt eens luisteren naar een ander

Wat is jouw favoriete boek en waarom?
Ik ben een groot fan van de boeken van Henning Mankell, met name de Wallander reeks. In datzelfde genre lees ik met groot plezier de boeken van de eerder in Jonkerslân wonende Jan Schokker over inspecteur Ale Alema. Het mooie van die laatste boeken is dat het allemaal in de directe omgeving afspeelt. Ik denk dat ik als meest favoriete boek dan toch nog steeds kies voor de Cyberkiller van Jeffrey Deaver, ik heb dat boek een jaar of 20 geleden gekregen en dat legde toen al bloot wat de gevaren zijn van het internet als je daar niet zorgvuldig mee omgaat, al je gegevens liggen voor het oprapen. Voor velen een black box…maar het zet je wel aan het denken. De dreiging van cybercrime is nu orde van de dag bijna, ook in gemeenteland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.