Pieter van der Schaaf

#2 (Siegerswoude)

Als je mij echt goed zou kennen
dan zou je over mij weten dat ik altijd een doel moet hebben om voor te gaan. Als je geen doel hebt kun je ook niet scoren. Sommige mensenvinden doelen commercieel. Ik ben van mening dat een doel een richting aan geeft waar je de focus op hebt, en dat je vanuit deze focus heel erg goed iemand kunt helpen.

Wat vind je het meest belangrijk in jouw leven?
Het meest belangrijke in het leven is dat je werkt om te leven en niet andersom. Hierdoor kan ik naast mijn ondernemerschap volopgenieten  van  de  mooie  en  vooral  positieve dingen en daarnaast mijn best doen om anderen te helpen of te ondersteunen.

Wat of wie inspireert je?
Het inspireert me als mensen een iets hebben en waar ze helemaal voor kunnen gaan. Het maakt uiteindelijk niet uit wat het is, als je er maar van overtuigd bent dat het goed is wat je doet

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
Ik werk om te leven en leef niet om te werken.

Waar ben jij het meest dankbaar voor?
Dat ik heb leren genieten van het buitenleven en daardoor ook volop kan genieten van de natuur om ons heen.

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
Op zaterdagochtend lekker op mijn paard rijden, tussen de middag een lange wandelingmet mijn vrouw en de honden en dan in de avond naar het voetbalstadion waar we na afloop nog even napraten in het restaurant onder het genot van….. En dan op zondag eerst naar de paarden en dan aan het einde van de ochtend de wandelschoenen aan en dan lopend naar een terrasje waar we lekker gaan lunchen daarna terug naar huis en in het zonnetje, achter ons huis genieten van het mooie weekend (dat dan al bijna weer voorbij is).

Als je drie wensen zou mogen doen, wat zou dan wensen?
Ik heb maar 1 wens, en dat is dat iedereen in basis altjjd het positieve voor moet hebben met zijn medemens en eerlijk is op een positieve manier.

Wat is je hobby?
Mijn hobby is om ervoor te zorgen dat mensen in mijn directe omgeving het beter krijgen en dat heeft niets te maken geld te maken. Beter kan ook prima zijn dat ik een buurman help in de tuin. Ik ben daarom juist bestuurder bij Plaatselijk belang, bij deToerist info in Ooststellingwerf en nu ook politiek actief. Dit omdat ik denk dat ik hierdoor mensen in mijn omgeving kan helpen en stimuleren.

Welke drie dingen waardeer je het meest in iemand?
Mensen die de wil hebben om er iets van te maken.
Mensen met gevoel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.