5 Vragen over Margriet

Vijf dingen die je nog niet weet van Margriet

- nummer 8 op de lijst voor CDA Opsterland –

Waar ben je geboren en wat betekent die plek voor je?

In Tunesië. Mijn ouders hebben vijf jaren in Tunesië gewoond en op een landbouwschool gewerkt. Ik ben daar geboren en heb er uiteindelijk bijna vier jaar gewoond. Deze start heeft mijn kijk op de wereld enorm beïnvloed. Ik voel me een wereldburger en verbonden met iedereen, ongeacht afkomst, sekse, religie.

Hoe bevalt het leven in Wijnjewoude?

Wijnjewoude is een leuk en sociaal dorp. Ik woon er sinds 2013 en voel me er erg op mijn gemak. Op straat met buurtbewoners in gesprek, in verenigingen actief zijn en samen sporten. Er gebeurt erg veel in Wijnjewoude. Een mienskip die samen van alles onderneemt. Ik ben een echt dorpsmens. Heb heel lang in Aldtsjerk gewoond waar de gemeenschap erg klein is. Je kent elkaar en ondersteunt elkaar. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en we wonen samen met mijn schoonpake op een boerderij. Hij is 90 jaar en woont hier al zijn hele leven. Het voorhuis van de boerderij is in tweeën verdeeld en samen hebben we er een prettig leven.

Wat is je hobby?

Sinds 2010 zit ik op yoga en hier ben ik erg enthousiast over. Ik merk dat het goed is voor de ontspanning. Inmiddels ben ik begonnen met een opleiding tot yogadocent. Het is een vierjarige opleiding en ik leer en ontdek er veel. In de toekomst wil ik hier ook lessen in gaan verzorgen. Zo wil ik van mijn hobby mijn beroep maken.

Wat is je levensmotto?

Carpe diem, pluk de dag! Het helpt niet om terug te kijken of alleen maar aan de toekomst te denken. We leven op dit moment, maak er wat moois van en geniet ervan. Ik ben een positief ingesteld persoon en probeer het goede in alles te zien. Mijn man en ik zeggen vaak tegen elkaar: wat zijn we gelukkig en wat gaat alles goed. We plukken de dag!

Heb je angsten?

Als ik ergens bang voor ben dan zijn het slangen en spinnen (grote). Die hoop ik hier in Opsterland niet tegen te komen. Al zijn de adders er wel...
Verder heb ik weinig angsten. We hebben nog nooit in zo’n veilige tijd geleefd als nu. Als je de cijfers vergelijkt met vroeger dan leven we meer en meer in vrede, is er minder criminaliteit en is de welvaart erg hoog.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.