11 augustus 2023

'Uit de fractie' - Zomervakantie #2: Clariska van Hoek

Clariska van Hoek

Reces: Voor mij persoonlijk is dat tot rust komen, uitpluggen voor zover mogelijk. Bezinnen, genieten en vooruitkijken.

We zijn met ons gezin naar Frejus geweest aan de Cote D’Azur in la douce France. Heerlijk genieten samen en met vrienden en de kinderen. Van zon, zee, zwemmen, lekker eten, mooie gesprekken, boeken en van de natuur.
Sneu om te merken dat het weer in Nederland niet echt wilde vlotten. Het zijn toch endorfinen en dopaminen die je aanmaakt dankzij de zon en dat voelt zo fijn. Gelukkig is dat nu een stuk beter aan het worden voor iedereen. Fijn is dat.

Ik heb mooie boeken gelezen waaronder de Keuze van Edith Eger. Zij heeft de holocaust overleefd en heeft altijd proberen te kiezen voor het goede in alle kwade dingen die haar omringden. Haar leven is een getuigenis dat we moeten blijven geloven in het goede ook als dat heel veel moeite kost. En dat je jezelf altijd ruimte mag geven. In wat je voelt denkt en ervaart juist omdat je er anders zoveel last van gaat krijgen. Zij is later psychotherapeute geworden en probeert mensen te helpen hun trauma’s te verwerken. Heel inspirerende vrouw en ze leeft nog steeds. Haar boek is een aanrader!

Zelf werk ik in mijn rol als psychologe/coach in mijn eigen praktijk ook met clientèle die trauma’s, ziekte en omstandigheden hebben meegemaakt en probeer ik hen te helpen de weg weer terug te vinden in werk en leven. Enorm dankbaar en beroepsinhoudelijk mooi werk.

Voor wat betreft mijn werkzaamheden voor het CDA even een periode waarin ik even wat gas terug kan nemen. Even, want straks hebben we weer landelijke verkiezingen en komt de campagne weer in zicht. Eigenlijk is deze al begonnen. Ook ik zal daar mijn steentje in gaan bijdragen. Er gebeurd nu veel in onze landelijke partij. Deze hele periode beschouw ik als een loutering voor onze partij. Ik heb altijd gezegd, groot zijn is niet van belang. Wel het geloofwaardig zijn. Voor mij betekent dat we telkens terug moeten willen gaan naar onze kernwaarden en onze corebusiness. Lees daarvoor gerust ons program van uitgangspunten. Namelijk normen en waarden. Daar waar onze partij altijd in heeft uitgeblonken. Omgangsvormen doen er toe. Zorgdragen voor elkaar, voor de mensen die het niet aan kunnen.

De C refereert aan onze uitgangspunten, het evangelie waarvanuit we onze kernwaarden hebben geformuleerd. En die zijn universeel en inclusief.

Gespreide verantwoordelijkheid, Rentmeesterschap, Solidariteit, en Publieke Gerechtigheid.

Hele mooie waarden. Lees ze gerust terug op onze website van het CDA. Ik geloof in het proces en de vormgeving richting een CDA 2.0. Maar dan moeten we ons wel blijven conformeren aan onze eigen waarden.

Voor het CDA Apeldoorn probeer ik samen met ons team in mijn werk steeds te refereren en te werken aan het vormgeven van onze waarden/uitgangspunten. Deze maand is het voorbereiden op het nieuwe seizoen waarin ik bezoeken zal afleggen, de portefeuilles zal induiken en me hard zal maken voor de burger in de gemeente Apeldoorn.

Ik ben altijd bereikbaar of benaderbaar en graag zet ik me voor u in. Wens u nog een fijne en gezonde vakantie toe en Gods Zegen in alles.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.