20 oktober 2023

Het vernieuwde CDA; De Achterhoek en Twente onze toekomst!

CDA Regio Achterhoek organiseert op 27 oktober a.s. een interessant politiek café in de Melktap te Geesteren (Gld). Sprekers zijn Derk Boswijk, Arjen van Gijssel en Peter Drenth.

Theo Helmers, fractievoorzitter van CDA Berkelland leidt deze avond. “Het CDA is verfrissend nu lijsttrekker Henri Bontenbal partijleider is. De CDA kernwaarden blijken zo hard nodig in deze verdeelde samenleving. Gewone mensen, die gewone verhalen vertellen en gewoon luisteren naar ons, naar de plattelanders en naar de mensen in de straten en wijken. Het WIJ-gevoel moet terug!”, aldus Theo Helmers.

Arjen van Gijssel, woonachtig in Ruurlo: “Het nieuwe CDA is ingetogen en tegelijk, o zo scherp. Nu komt het er op aan. Oneliners en populisme blijken niet de oplossing. De samenleving doorziet dit.” Arjen van Gijssel staat op de landelijke CDA kandidatenlijst en wil vanuit de regio rechtstreeks gekozen worden en het platteland en de steden van de Achterhoek en Twente een zware stem geven. Zijn vertrekpunt: Ons hoge geluk-cijfer maakt ons trots. “Bewaar het goede en verbeter waar kan.”

De zaal is om 19:00 uur open en het officiële gedeelte start om 19:30 uur met een opening van Bengt Stegeman (bestuurslid van CDA Regio Achterhoek een een inleiding van Theo Helmers. Hij zal ingaan op de vraag waar de Achterhoek momenteel staat. Daarna spreekt Gedeputeerde Peter Drenth, die wordt gezien als stabiele factor in de Provincie Gelderland. Hij ziet dat het CDA springlevend is en dat het platteland hunkert naar oplossingen.

Derk Boswijk (huidig Tweede Kamerlid), staat net als Arjen op de kandidatenlijst van het CDA. Hij zal het publiek meenemen naar wat er in het Haagse speelt. Daarbij, gaat hij, gezien zijn portefeuille, onder andere in op actuele brandhaarden in de wereld. Arjen van Gijssel gaat in op de vraag wat de Randstad kan leren van het platteland. Hij zal ingaan op voorbeelden uit onze mooie regio voor Nederland. Als plattelandswethouder weet hij als geen ander aan welke knoppen gedraaid kunnen en moeten worden voor een beter Nederland. De verkiezingen gaan immers ook over onze wijken en buurten!


Het belangrijkste deel van de avond is het gesprek tussen bezoekers en Peter, Derk en Arjen. Dit belooft een mooie avond te worden, waar iedereen voor wordt uitgenodigd. Voor meer informatie: Wilbert Oltvoort 0653910466 of [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.